Már nyolc magyar település jelezte, hogy nem rendezik meg az augusztus 20-i tűzijátékot

Siófokon, Szentesen, Sümegen, Pécsen, Miskolcon, Salgótarjánban, Törökbálinton és Székesfehérváron is elmarad az idei augusztus 20-i tűzijáték.

 

Sorra jelentik be a települések polgármesterei, hogy nem tartják meg a látványos rendezvényt.

 

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere azt írta Facebook-oldalán:

„Az intézkedéssel a városvezetés szolidaritását szeretné kifejezni a háborúban érintett nemzetek szenvedő polgári lakosságával.”

 

Kedden Salgótarján polgármestere is lemondta a tűzijátékot. Azt írta: helyette adótanácsadó és mérlegképes könyvelő szakemberekkel konzultációs foglalkozásokat szerveznek azoknak, akik a kata változása miatt bajba kerültek.

 

Elek Sándor, Törökbálint polgármestere szerint a háború okozta energiaválság elérte a törökbálinti családokat is, nehéz idők várnak rájuk, így jobb takarékoskodni.

 

Miskolcon Veres Pál polgármester szerint a „mai kiszámíthatatlan helyzetben” tűzijátékra költeni védhetetlen és felelőtlen pazarlás lenne. Az erre szánt pénzt olyan célokra költik, amelyek valóban a miskolciakat és a miskolciak érdekeit szolgálják.

 

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere úgy fogalmazott:

„A világ az elmúlt néhány hónapban és hétben igencsak megváltozott, ezért kértem Igazgató urat, hogy mellőzzük az ünnepség végére tervezett tűzijáték megtartását”.

 

Sümegen sem lesz idén tűzijáték, erről Végh László számolt be Facebook-bejegyzésében. A fideszes polgármester a rezsicsökkentés megváltoztatásával indokolja a döntését. 

 

Elmarad a tűzijáték Pécsen is. „Költséges parádé helyett az önkormányzat inkább a pécsiekre és a klímavédelemre fordítja forrásait” -írta Facebook-oldalán Péterffy Attila polgármester. 

 

 Forrás: telex.hu

Időpont: 
csütörtök, 2022, július 21 - 14:00

Állásajánlatok Kaposváron