A Chili Out vállalkozás 2016-ban indult chili termesztésével, az abból készült termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozik.
A Chili Out vállalkozást Heidt Gábor indította azzal a céllal, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható termékeknél egy magasabb minőségű és egészségesebb termékcsaládot hozzon létre.
Hogyan indult a vállalkozás?
2016-ban kezdett érlelődni bennünk a gondolat, hogy saját chili termékeket kellene készíteni, mert a bolti készítmények nagy része nem ízlett. Ezek általában túl sósak vagy túl ecetesek, pont a lényeg veszik el, a chili igazi aromája. A gondolatot tett követte és elkezdődött a kísérletezés, különböző ízkombinációk kipróbálása. Megszületett a Chili Out márka, a név a Chill Out nevű zenei stílusra reflektáló gyenge szójáték.
Hol készülnek a termékek?
A saját chili farmunkon Tolna megyében, Regölyben, a párommal dolgozunk azon, hogy a chili paprika sok finom ételbe belekerüljön.
Milyen termékeket készítetek?
A kezdeti pár száz üvegből mára több ezer lett, a repertoár pedig kibővült az évek alatt. Az enyhe fűszerezés mellett központi szerepet kap az extra szűz olívaolaj és a fokhagyma. Főbb chilifajták, melyekkel dolgozom: Cayenne chili, Jalapeno-, Habanero paprika, a kevésbé erős szószokhoz a Kápia paprika.
A legnépszerűbb termék a fokhagymás chilikrém, emellett a különleges ízvilágú Harissza chilikrém is sokak kedvencévé vált.
Mi a különlegessége a vállalkozásnak?
A Chili Out készítmények a magvetéstől a csomagolásig kézműves körülmények között készülnek, adalékanyagok, vegyszerek nélkül.
Elérhetőségek: www.chiliout.hu , www.facebook.com/chiliszosz , 06/ 20 535-0406.