Kigyulladt tyúkól, frontális karambol a hétvégén Somogyban

Huszonnégyszer riasztották a Somogy megyei tűzoltókat az elmúlt napokban.

 

Tizenöt közlekedési baleset történt a megye útjain, amelyek során tizenegyen megsérültek. Továbbá hat tűzesetnél volt szükség az egységek munkájára. A megyei műveletirányítási központba a hétvégén kettő téves jelzés is érkezett.

 

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó péntek délelőtt a 67-es főúton, Mernye és Somogybabod között. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a gépkocsit. A jármű vezetőjét a mentők kórházba szállították.

 

Pénteken a délelőtti órákban kigyulladt egy tyúkól Kisgyalánban. A húsz négyzetméter alapterületű melléképületből a tulajdonos kiterelte a szárnyasokat, de az ott tárolt tűzifa, szalma és az állatok takarmánya még veszélyben volt. A kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

 

Buszmegállónak hajtott, majd az út melletti árokba csapódott egy személyautó szombat reggel Berzencén, a Szent István utcában. A műszaki mentést a csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltókat végezték. A tetejére borult gépkocsi vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A délelőtti órákban a Juta és Kaposvár közötti úton is felborult egy gépkocsi. A járműben csak a vezetője utazott, aki a balesetet követően saját erejéből ki tudott szállni. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.

Hencsénél frontálisan ütközött két személygépkocsi. Az eset során ketten megsérültek. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és felitatták az úttestet beborító gázolajat.

A Nagyatádot és Somogyszobot összekötő úton árokba borult egy gépkocsi. A műszaki mentést a nagyatádi hivatásos tűzoltók végezték, a rendőrségi helyszínelést követően pedig kerekeire állították a járművet. Az autó vezetőjét a mentők kórházba szállították.

 

A késő esti órákban villanyoszlopnak ütközött egy autó Balatonlellén. Az ütközés erejétől kitört az oszlop, csak a vezetékek tartották. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben csak a vezetője utazott. Az áramszolgáltató munkatársai pedig rövid idő alatt elvégezték a helyreállítást.

Szalagkorlátnak ütközött egy kisbusz vasárnap délelőtt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonszemes közelében. A műszaki mentést végző balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben nyolcan utaztak. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Motorkerékpárral ütközött egy kisbusz a hét utolsó napján, Enyingnél. A balesetben a motoron utazó két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A tűzoltók a motort áramtalanították, a kisbusz folytatni tudta az útját.

 

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap este Nagyatádon, a Damjanich utcában. A sofőr csak azután tudott kiszállni, hogy a műszaki mentést végző helyi hivatásos tűzoltók emelőpárnával megemelték a járművet. Az egység áramtalanította a gépkocsit, a mentők a sérültet kórházba szállították.

 

Gálosfa és Nagyszakácsi külterületén a száraz aljnövényzet kapott lángra a hétvégén. A balatonszárszói szabadstrandon egy odvas fa belseje izzott. A strandolók megpróbálták eloltani, vödrökkel hordták rá a vizet, ám nem jártak sikerrel. Végül a siófoki hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet, majd kivágták a veszélyessé vált fát. Ádándon egy növényi hulladékkupac égett, Enyingen pedig lángoló szeméthalom miatt kérték a tűzoltók segítségét.

Időpont: 
hétfő, 2022, augusztus 15 - 15:46

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron