Több mint száz tűzoltó oltotta a tüzet a Mecsekben, a tűz okozója elnézést kért

 Három ház teljesen leégett és több további épület is károsodott abban a tűzben, amely Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban lévő kiskerteknél ütött ki csütörtök délután. A rendőrség gondatlanságból elkövetett közveszély-okozás miatt indított nyomozást az ügyben.

 

    Horváth Nikolett Csilla, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére azt közölte: pinceépületek, hétvégi házak és lakóházak - összesen tíznél is több épület - károsodott a tűzben.

    A tűzoltóknak már sikerült lehatárolniuk a lángokat annyira, hogy azok további ingatlanokat ne veszélyeztethessenek - tette hozzá.

    Elmondta, három ház égett le teljesen és több gázpalack felrobbant, sérültről nem érkezett hír.

        A szóvivő hangsúlyozta: a tűz a lombkoronaszintet nem érinti.

. A pécsi, a szigetvári, a komlói, a siklósi, a mohácsi, a véméndi, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi, a szekszárdi, a dombóvári, a paksi, a bonyhádi és a bajai hivatásos, valamint szabadszentkirályi, a majsi, a pécsi, palkonyai és a pogányi önkéntes tűzoltók, összesen harminchat tűzoltójárművel voltak a helyszínen, és a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották a lángokat. Folyamatosan érkeztek önkéntes egyesületek tagjai, valamint az erdőben égő, nehezen megközelítő gócokat honvédségi helikopterrel oltották.

 

A károk mielőbbi felszámolásában civilek és társszervek  - a rendőrség, a mentőszolgálat  a honvédség munkatársai is segédkeznek, de a Tettye Forrásház Zrt. dolgozói, az erdőgazdaság, és a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja, Pogányi repülőtér, valamint az Orfűi tó üzemeltetője is mindenben támogatják a katasztrófavédelem munkáját. 

 

 

 

 

Közben az is kiderült ki okozta a tüzet. Kósa Mátyás Krisztián a nevét is vállalva a Facebookon tette közzé nyilatkozatát, hogy  minden érintetthez eljusson a bocsánatkérése. Alább olvasható a nyilatkozat:

„Őszintén kérek bocsánatot minden pécsi polgártól!

A mai napon balesetet okoztam. Akaratom ellenére történt mindez. Minden károsult jogos kárát a legjobb tudásom és szándékom szerint meg fogom téríteni a lehető legrövidebb időn belül.

Teljes felelősséget vállalok a történtekért. Büntetőjogi és polgári jogi értelemben is.

Nem szándékosan okoztam katasztrófát. Véletlen baleset történt, amit már nem tudtam megfékezni. Úgy jártam el, ahogy az ilyenkor bárkitől elvárható. Azonnal oltottam a robbanásszerűen terjedő tüzet. Nem lehetett megállítani.

Isten látja lelkem, hogy őszintén sajnálom, ami történt! Bármit megtennék azért, hogy mindazt, amit tettem – figyelmetlenségből, akaratom ellenére –, visszafordíthassam.

Bocsánatot kérek minden pécsitől! Ami egy embertől elvárható, meg fogom tenni a kártérítés érdekében. Isten engem úgy segítsen. Holnap, pénteken reggel a rendőrségre kell mennem. Természetesen alávetem magam a büntetőeljárásnak. Nem bújok ügyvédek háta mögé. Vállalom a balesetből adódó minden felelősségem.

Őszintén sajnálom!

 

Bocsánatot kérve mindenkitől: Kósa Mátyás Krisztián”

 

Időpont: 
péntek, 2022, augusztus 19 - 13:23

Állásajánlatok Kaposváron