A motorfűrészek jutottak nagyobb szerephez kedden Somogyban

Két kisebb tűzeset, négy műszaki mentés és egy téves jelzés szerepel a somogyi tűzoltók keddi mérlegén.

 

Árokba hajtott egy gépkocsi kedd délben a 67-es főút 21-es kilométerszelvényénél, Bőszénfa térségében, a terecsenyi elágazás közelében. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

Kigyulladt villanyvezeték egy szántódi családi ház szerszámtárolójában. A siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonosnak sikerült a lángokat elfojtania. Az egység az épületet leválasztotta az elektromos hálózatról, majd a visszagyulladás elkerülése érdekében megbontotta a tároló falát. A tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét arra, hogy csak azután kapcsolja vissza az áramot, miután a hálózatot villanyszerelővel ellenőriztette. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Osztopán külterületén egy letört faág veszélyeztette az arra közlekedő autósokat. A tizenöt méter magasságban fennakadt faágat a kaposvári hivatásos tűzoltók magasból mentő segítségével távolították el.

 

A barcsi gyógypedagógiai módszertani intézmény pedagógusait is egy letört faág aggasztotta, ami a központ játszóterén található nyírfáról lógott le és veszélyeztette a gyerekeket. A város hivatásos tűzoltóinak sikerült egy kihúzós létráról elérni a faágat, amit rövid idő alatt lefűrészeltek.

Simonfánál egy húszméteres akácfa akadályozta a kerékpárosok közlekedését, amely a heves esőzést követően a bicikliútra dőlt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói feldarabolták és eltávolították a fát az útról.

 

Fotó: Kaposvár HTP, Barcs HTP

Időpont: 
szerda, 2022, augusztus 24 - 20:19

Állásajánlatok Kaposváron