Téli szünet lesz a Csikyben és bezár a Kaposvár Aréna is

Több szünnap a könyvtárban, téli szünet a Csikyben többek között ezeket a takarékossági intézkedéseket vezeti be az önkormányzat Kaposváron  - mondta el  a Rádió Mostnak adott interjújában Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

 

Szita Károly kiemelte, hogy az általános bezárás helyet más lehetőséget kerestek és inkább átszervezik az intézmények nyitvatartását. 

A Csiky Gergely Színház átszervezi az évadot, a téli előadások elmaradnak és ezeket nyáron pótolják majd be.  Viszont  a színház épületében kapnak helyet azok a kulturális csoportok, kórusok, melyek eddig máshol próbáltak és léptek fel eddig.

A sportintézményekben is változás jön, ugyanis az Aréna helyett a régi sportcsarnokban lesznek az edzések és a mérkőzések.  A jégcsarnokban januárig lehet igazi jégen siklani de utána átállnak az inline borításra, ami egy műanyag és  speciális korcsolyákat igényel, de ezeket mindenki számára biztosítani tudják.

Az uszoda változatlanul működik majd, a továbbiakban is használhatják  a sportolók, a civilek és az úszni tanuló diákok is.  

A polgármester a könyvtár működésével kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy ott a szünnapok bevezetésén gondolkodnak, az automata könyvkölcsönzés azonban folyamatosan működik majd.

Ezekkel az intézkedésekkel 2023-ban 942 millió forintot spórol meg Kaposvár.

A közvilágítás kapcsán annyit mondott el a városvezeto, hogy energiatakarékosságból nem ég majd minden lámpa, de sötét nem lehet a városban, egyelőre még keresik a megoldásokat.  

Időpont: 
péntek, 2022, szeptember 30 - 09:01

Állásajánlatok Kaposváron