Harmincezer látogató a KÁN Egyetemi Napokon

A mezőgazdaság nehézipara, az állattenyésztés állt a szeptember 30-tól október 2-ig tartó KÁN Egyetemi Napok középpontjában, amelyen mintegy 30 ezer látogató vett részt. A galériánkat itt találjátok. 

 

A Szent Mihály napi hagyományokat tisztelve szerte az országból a kaposvári Pannon Lovasakadémiára „hajtották be” a jószágokat. Az egyik legnépszerűbb helyszín a MATE Udvar volt, ahol az egyetem intézetei várták az érdeklődőket, köztük 850 szakiskolást. A rendezvényre érkező gyermekek lelkesedését és érdeklődését az is kiválóan mutatja, hogy a több játékos állomást magába foglaló mesetérképet a tavalyi 2500 helyett idén 4000-en töltötték ki.

Mint azt Dr. Gyuricza Csaba, a házigazda MATE rektora köszöntőjében elmondta,  a Kaposvári Campuson megrendezett KÁN Egyetemi Napok pedig évről évre kiváló lehetőséget teremt a fiatalok pályára vonzásához.

A Magyar Mezőgazdaság Kft. és a MATE összefogásával sikerrel megvalósult kiállítást több szakmai program is gazdagította.

 

A KÁN Egyetemi Napokon erősítette meg együttműködési szándékát a MATE és a Taskenti Állami Agráregyetem, ugyancsak a MATE Udvar színpadán írt alá stratégiai partneri megállapodást a MATE és az Alföldi Tej Kft. között Dr. Gyuricza Csaba rektor és Dr. Pusztai József ügyvezető. 

 

Az első nap programkavalkádja a Fedeles Lovardában ért véget, ahol a Halott Pénz zenekar adott fergeteges, gyakorlatilag teltházas koncertet.

 

A szakmai programokat tenyészállat-bemutatók is gazdagították, amelyek nemcsak a közvetlenül érintett állattartókat invitálták, hanem a közönség érdeklődését is felcsigázták.

A kaposvári kiállításon a MATE Udvar standjai is versenyeztek. Először a látogatókért (akiket a legváltozatosabb módon vonzottak magukhoz a frissen sütött libamájtól a társasjátékokon át az izgalmas kísérletekig), majd az egyetemi díjakért. A legimpozánsabb stand díjat a Növénytermesztési-tudományok Intézete, a leginnovatívabb stand díjat pedig az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet nyerte.

 

 

Időpont: 
szerda, 2022, október 5 - 15:38

Állásajánlatok Kaposváron