Kaposvárra érkezik a mozgó Petőfi múzeumbusz

Időpont: 
2022/10/18 - 14:30
2022/10/19 - 14:30

Kaposvárra érkezik a mozgó Petőfi- busz, amelyet október 18-án és 19-én ingyenesen lehet megtekinteni a Kossuth téren. 

 

A kiállítás célja, hogy a Petőfi Sándor életművét új megközelítésben bemutató utazó tárlat Magyarország egész területén, valamint határainkon túl is minél szélesebb körhöz eljusson.

 

A kiállítás a dinamizmusáról ismert alkotó (költő és szerkesztő) karakterét és életművének kiemelkedő darabjait mutatja be.

A buszba belépve képeken és szövegeken keresztül a már beérkezett költővel találkozik a látogató. Petőfi az utazáson keresztül idézi fel múltjának egyes állomásait és fejtegeti jövőjének titkát, terveit.

10 emblematikus gyűjteményi tárgy képezi a kiállítás gerincét, amihez ismert verseket válogattak. A tárgyak az alkotó életét meghatározó “keresztutakat”, kapcsolatokat idézik meg elindulva a költő első nyilvános arcképétől az 1847-ben kiadott Petőfi összes költeményét tartalmazó kötetéig. A tárlat a falban elrejtett hanganyag, képek és szövegek segítségével készteti “kutatásra, feltárásra a befogadót.

 

A kaposvári iskolai osztályok délelőtt és kora délután előre szervezett időponokban tekinthetik meg a kiállítást, 14.30-17.00 óráig pedig az lakosság számára lesz elérhető.

 

A busz a Kossuth téren, a Nagyboldogasszony Székesegyház előtt parkol majd.

A busz Somogy megyében az alábbi településeken és időpontokban lesz elérhető:

október 17. – Marcali

október 18-19. – Kaposvár

október 20. délelőtt – Nagybajom  

október 20. délután – Somogyjád

október 21. – Csurgó

 

A kiállítás ingyen megtekinthető.

Állásajánlatok Kaposváron