Kaposvári helyszínek a HBO Maxon, már látható a Korai menyegző

Vékes Csaba rendező a kaposvári Csiky Gergely Színházzal együttműködésben forgatta le tévéfilmjét a Korai menyegzőt, amelyben a főszerepeket a Csiky Gergely Színház társulata és a kaposvári színmű hallgatói játsszák.

A Korai menyegző című filmben számos somogyi és kaposvári helyszín is látható.

 

Az 1980-as évek Magyarországán egy magának való férfi a várostól távol, egy erdőszéli házban él a feleségével. A Nyuszinak becézett nő gyermeket vár, férje, Maci pedig már a kislányuk életét kezdi tervezni. Miközben számba veszi, hogy apaként mi mindenre kell felkészülnie, egy dologról megfeledkezik: mi van, ha a baba egy hónappal hamarabb akar megérkezni? Macinak és vajúdó feleségének minél hamarabb el kell jutnia a kórházba, de mintha összeesküdtek volna ellenük az égiek – a telefon elromlik, az autó lefullad. Maci elindul segítségért, de a vesszőfutása még csak most kezdődik.

A Korai menyegző címe egy régi, manapság alig ismert népszokásból ered, ami előrevetíti, mi vár később Maci kislányára, Annára: ha egy lány hajadonként távozik az élők sorából, temetése előtt kiházasítják a Halállal, és egy igazi lagzit csapnak neki. 

A Korai menyegző a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a kaposvári teátrum és a Blue Duck Arts koprodukciójában készül. Producere Roskó Péter, koproducere Dr. Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója. 

Időpont: 
szombat, 2022, november 5 - 20:08

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron