Kigyulladt autó Kaposváron, felborult autó Siófokon - ez történt a hétvégén

 

Tizenegy alkalommal kérték a somogyi tűzoltók segítségét a hétvégén.

 

Három műszaki mentéshez riasztották a Somogy megyei egységeket és két alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni a tűzoltóknak. A megyei műveletirányítási központba hat téves jelzés érkezett.

 

 Lesodródott az útról és az árokban állt meg egy kisteherautó péntek délelőtt Barcson, a Darányi utcában. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben csak a vezetője utazott. A sofőr az eset során nem sérült meg.

 

Délután négykor érkezett egy segélykérő hívás, hogy egy oldalára dőlt teherautó mentéséhez kérik a siófoki hivatásos tűzoltók segítségét. A 7-es úton, Siófok térségében történt baleset műszaki mentése a késő esti órákig eltartott. A járműben csak a vezetője utazott, aki az eset során nem sérült meg. A teherautó kukorica és napraforgó zúzalékot szállított. A siófoki hivatásos tűzoltók a Székesfehérvárról érkező daru, valamint egy rakodógép segítségével kiemelték a húsz (egyenként egy tonnás) zsákot a raktérből. A sérült járművet este tíz órakor sikerült a kerekeire állítani, ezt követően indulhatott meg a forgalom az érintett szakaszon.

 

Az esti órákban kéménytűzhöz riasztották még a karádi önkéntes, a balatonboglári önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltókat. Karádon egy családi ház kéményében gyulladt meg a lerakódott korom és a tűz átterjedt a tetőszerkezetre is. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok csak nyolc négyzetméteren károsították a tetőt. A kéményseprő a kémény helyreállításáig megtiltotta annak használatát, s miután az épület fűtését más módon nem tudta megoldani a tulajdonos, ezért ideiglenesen rokonokhoz költözött.


Szombaton a déli órákban kigyulladt egy személyautó Kaposváron, a Béla király utcában. A ház előtt parkoló jármű motorteréből csaptak fel a lángok, amelyeket a kaposvári hivatásos tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt megfékezni. Az eset során senki sem sérült meg.

Időpont: 
kedd, 2022, november 8 - 19:56

Állásajánlatok Kaposváron