Gyümölcsmustár és -lé is készül a saját termesztésű zöldségekből, gyümölcsökből

A V & Á Manufaktúra gyümölcsök és zöldségek feldolgozásával, elsősorban gyümölcs- és zöldséglevek készítésével foglalkozik. A vállalkozás tulajdonosával, Óbert Ágnessel beszélgettünk. 

 

Mikor és hogyan indult a vállalkozás? 

2019-ben indult a vállalkozás, előtte már a baráti és családi kör számára készítettük ezeket a termékeket. V & Á Manufaktúra a betűk a kisfiam és az én nevem kezdőbetűi.

 

Miért indult?

Gyermekkori vágyam volt, hogy saját magam termesszek zöldségeket és gyümölcsöket. Soha sem szerettem a kötöttséget és így teljesen a magam ura vagyok.

 

Miért fontos nektek ez a vállalkozás?

Mivel mi is ezeket fogyasztjuk, így vegyszermentes zöldségeket és gyümölcsöket termesztünk, majd ezeket dolgozzuk fel. A családban lévő gyermekek is ebben nőnek fel, aktívan segédkeznek, természetközeli életet élnek. Nagyon hamar meg tudták tanulni mi az egészséges, 6 évesen már ismerik a munkafolyamatokat, a növények életciklusát.


Miért érdemes itt vásárolni? 

Gyümölcslé bérpréselésével keresnek sokan. A mottóm: Élni és élni hagyni. Így amikor a falubeli néni is jön hozzám a 20 kg gyümölcsével, számára is elkészítem a gyümölcslevet. Nincs meghatározva mennyiségi korlát, mint szinte mindenhol a nagyobb (kb. 200 kg) mennyiség.

 

Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak? 

Nem csak szokványos termékeket állítunk elő, hanem olyat próbálunk, ami nem megszokott, kicsit különlegesebb, de mégis a mindennapi étkezésbe, élelmiszerfogyasztásba beilleszthető teljes mértékben. Mindig próbálunk újabb és újabb termékeket készíteni.Ilyen például a gyümölcsmustár, amely egy saját készítésű mustár és gyümölcs egyvelege. Húsok pácolásához, sajttálakhoz ajánlom vagy akár salátaöntetet is lehet belőle készíteni.


Milyen termékek kaphatóak? 

Gyümölcslevek sokféle ízkombinációban, többek között céklalé, alma-céklalé (különböző százalékos arányokban), alma-sütőtöklé (kubu jellegű), vegyes gyümölcslé, gyömbéres almalé. Vannak még gyümölcsmustárok illetve natúr mustár, fokhagymás, chilis, zöldfűszeres. Készülnek még chilis termékek is. Savanyúságok közül, amiket a boltokban nem lehet kapni: káposztás céklasaláta, bajor cékla. 

 

Facebook: https://www.facebook.com/naturgyumolcs

tel: 30/6593677 

Időpont: 
péntek, 2022, november 11 - 20:19

Állásajánlatok Kaposváron