Járdán ütötte el a gyalogost a barcsi kerékpáros

Részegen okozott balesetet a barcsi kerékpáros, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről.

 

Barcs belterületén, 2022. november 24-én 18 óra 26 perckor személyi sérüléses közlekedési baleset történt. Az akkor még ismeretlen biciklis a járdán nekiment egy gyalogosnak, amelynek következtében az asszony elesett és megsérült. A férfi a baleset után segítségnyújtás nélkül eltekert. A rendőrök az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, akit nem sokkal később a lakcímén fogtak el. A 49 éves helyi lakosnál felmerült az ittasság gyanúja, ezért további mintavételre állítottak elő. A Barcsi Rendőrkapitányság ellene segítségnyújtás elmulasztása, sérüléses baleset okozása, valamint az ittas járművezetés miatt indított eljárást. A férfi az elfogását követően a részegsége miatt nem volt kihallgatható állapotban.

 

Az elmúlt időszakban végrehajtott ellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át. A főbb szabálytalanságok közé tartozik, hogy a kerékpárosok jelentős része kerékpárútként használja a gyalogjárdát, amely cselekményükkel veszélyeztetik és irritálják a gyalogosokat. Jellemző még, hogy nem szállnak le a bicikliről a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történő áthaladáskor és a gyalogosok között szlalomozva, őket veszélyeztetve kerékpároznak át a gyalogátkelőhelyen.

 

A biztonságos közlekedéshez szabálykövető magatartás szükségeltetik, ezért aki a szabályokat szándékosan megszegi, az szankcióra számíthat.

Időpont: 
szombat, 2022, november 26 - 10:27

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron