Baleset Kaposváron és Barcson, sérült gázvezeték Bonnyán - ez történt a hétvégén

Huszonkét alkalommal kérték a somogyi tűzoltók segítségét a hétvégén.

 

Tizenkettő műszaki mentéshez riasztották az egységeket és öt alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni a tűzoltóknak. Továbbá öt téves jelzés is érkezett a megyei műveletirányítási központba.

 

Árokba hajtott egy személyautó péntek reggel Barcs Deák Ferenc utcájában. A járművet a város hivatásos tűzoltói mentették ki a vízelvezetőből, amellyel a sofőr folytatni tudta útját. A gépkocsi vezetője az eset során nem sérült meg.

 

Munkavégzés közben megsértették a gázvezetéket péntek délelőtt Bonnyán, ezért riasztották a kaposvári hivatásos tűzoltókat. A fogyasztókat nem érintette a gerincvezeték sérülése. A helyreállítás ideje alatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, de veszélyes koncentrációt nem mutattak ki a műszerek, a légmozgás a településtől távolabb vitte a gázt.

 

Árokba hajtott egy személyautó pénteken, Kaposvár Jutai útján is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a Jutai úton történt balesetben a mentőkkel közösen két embert szabadítottak ki a járműből. Az érintett szakaszt a mentés idejére lezárták.

 

Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres melléképület tetőszerkezete vasárnap hajnalban Hencsén, a Petőfi Sándor utcában. A tűz az ingatlanban tárolt tíz köbméter tűzifára is átterjedt. A lángokat a szigetvári és kaposvári hivatásos, valamint a kadarkúti önkormányzati tűzoltók fékezték meg. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a tűz nem terjedt át a szomszédos pajtára. A beavatkozást a Somogy megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.


Beomlott egy lakóház tetőszerkezete vasárnap délután, Siófok Petőfi Sándor utcájában. Az épületben ketten tartózkodtak, amikor a szerkezet leomlott és a stukatúr födém több helyen beszakadt, de az eset során senki sem sérült meg. A siófoki hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet, de nem találtak benn senkit, majd hőkamerával is meggyőződtek róla, hogy a három ledőlt kéményben nincs izzás. Az egység a lakhatatlanná vált házat körbekordonozta, a lakók ideiglenes elszállásolásáról az önkormányzat gondoskodott.

 

Fotó: Kaposvár HTP, Siófok HTP

Időpont: 
hétfő, 2022, november 28 - 18:30

GALÉRIÁK

Megújult a Csiky                          Okospark Kaposváron         Játszótér a Desedánál

       Nagyobb kép megtekintése     

A Tókaji parkerdő ősszel       Gyertyános ősszel                      Arborétum a Desedán

          

Zselici Tájvédelmi Körzet          Bőszénfai Szarvasfarm               Galéria a Csillagparkról