A kaposvári Bogáthy Benedeknek is szurkolhatunk a Virtuózok V4+ versenyen

A  Visegrádi Négyek országaiban – Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban, valamint Szlovéniában kerül adásba a Virtuózok V4+, amelyben a kaposvári Bogáthy Benedek is szerepel 2022-ben. 

 

A műsor és oktatási program célja, hogy ne csak a résztvevő országok klasszikus zenei sokszínűségét, hanem a határokon átívelő közös közép- és kelet-európai kultúránkat is népszerűsítse.

2022-ben is a téli műsorstruktúrában mutatják majd be mind az öt résztvevő ország tévécsatornái a “Visegrádi Virtuózok+Szlovénia” műsorfolyamot. Így idén is akár 70 millió ember ismerheti meg hazánk és a régió gazdag zenei hagyományait, csodaszép nevezetességeit, nagy zenei helyszíneit és közülük talán sokan a műsor által kedvelik meg a komolyzenét.

A Virtuózok V4+ egyik magyar elődöntőse a kaposvári Bogáthy Benedek.

Benedek első osztályos kora óta tanul ütőhangszeren, vibrafonon, xilofonon, de a marimba az abszolút kedvence. A család többi férfitagja a rézfúvós vonalat képviseli: apukája és öccse trombitán játszik, nagypapája kürtön. A győri konzervatóriumban végzett, jelenleg a Széchenyi Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatója.

Kiskorában különféle tárgyakon dobolt, 3 - 4 évesen színes dobozokból készített magának dobfelszerelést, amíg anya főzött, ő muzsikált neki. Eleinte nem szerette a marimbát, de későbbi példaképe, Jovan Živković kurzusán minden megváltozott. Azóta a marimba a mindene.

 

 

 

Időpont: 
hétfő, 2022, november 28 - 19:12

GALÉRIÁK

Megújult a Csiky                          Okospark Kaposváron         Játszótér a Desedánál

       Nagyobb kép megtekintése     

A Tókaji parkerdő ősszel       Gyertyános ősszel                      Arborétum a Desedán

          

Zselici Tájvédelmi Körzet          Bőszénfai Szarvasfarm               Galéria a Csillagparkról