Tanácsot is kapnak a gazdik a kaposvári Kutya ABC-ben Jánosi Robertától

Jánosi Roberta neve sokak számára ismerősen csenghet kutyás berkekben. A 35 éves tenyésztői munkája alatt mindent elért, amit csak lehet.

 

 

A megszámlálhatatlan kiállítási győzelmek mellett, munkája sikerének mégis az egészséget tartja.

Évekkel ezelőtt azonban kikerült a kiállítási vérkeringésből, napjainkban a Kutya ABC-ben, jótékonysági, szakmai-, és civil kutyás rendezvényeken találkozhatunk vele.

 

Milyen út vezetett a Kutya ABC-ig?

Az állatgyógyászatban eltöltött évek alatt szenvedélyemmé vált az egészség. Van egy jövőképem: a hobby állatok egészségének javítása a táplálkozáson keresztül. Tudjuk, hogy az egészség törékeny és hiába a legkiválóbb genetika a megfelelő táplálás és gondozás létfontosságú az állatok fejlődésében, életében.

 

Mikor indult a vállalkozás?

A Kutya ABC talán mondhatom, hogy az egyik legrégebbi állateledel üzlet Kaposváron.  Több tulajdonosváltást követően a Jo-Vet Kft-t 2015-ben vásárolta meg a családi vállalkozásként működő Hegyhát Agro Kft, létrehozva ezzel a cégcsoportot, melynek egyik üzleteként működünk Kaposváron a Kanizsai u 2-ben.

 

Miért fontos Neked a vállalkozás?

Örültem a lehetőségnek, hiszen itt nem csak bővíthetem az ismereteimet, hanem tovább is adhatom őket, ezzel is segítve a kisállattartók mindennapjait.

Ez nem csak egy munka, hanem életforma és szolgálat is egyben.

 

 

Miért érdemes itt vásárolni?

A kisállatok szocializálódásával egyidejűleg megjelentek a civilizációs betegségek is. A megváltozott igényeknek megfelelően a tápgyártók is alkalmazkodtak, így elkerülhetetlen a folyamatos tanulás, fejlődés. Elkötelezett vagyok ebben az irányban. Ezen képzéseket a Magyar Állatorvosi Kamara is elismeri.

Ezzel biztosíthatjuk, hogy a hozzánk betérő állattartók a legmagasabb szintű kiszolgálásban részesülhessenek.

 

Van e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak?

Jó kapcsolatot ápolunk a kaposvári szervezetekkel, mint pl. Somogy Megyei Kinológiai Egyesület melynek idén volt 35 éve, hogy tagja vagyok a Best Dog Kutyaiskolával a Kaposvár környéki állatvédő alapítványokkal, állatorvosokkal. Ezzel elérhető a széleskörű tanácsadás is legyen szó bármilyen problémáról.

 

Mi az, amit kiemelnél a termékek szolgáltatások közül?

Gyakorta előfordul, hogy a gazdik az interneten tájékozódva elvesznek az ellentétes információk sűrűjében ilyenkor a mi feladatunk a megfelelő iránymutatás.

Kis üzletünkre a széles választék, családias légkör jellemző.

 

Milyen termékek kaphatók?

A tápok, takarmányok, ápoló termékek, étrend kiegészítők mellett a felszerelésekre is nagy hangsúlyt fektetünk. A beszállító partnerekkel szorosan együttműködve, körültekintő beszerzéssel igyekszünk a legjobb fogyasztói árakat biztosítani vásárlóinknak. Legnépszerűbb szolgáltatásunk még mindig az egyedi igényre szabott táplálási tanácsadás, legyen szó bármilyen egészségügyi problémáról minden kisállat  számára megtaláljuk a  legmegfelelőbbet.

Kedveltek a színezék és mesterséges anyagoktól mentes tápok (ezeket mi sem preferáljuk) a kisállattartók is rájöttek, hogy optimalizált táplálással biztosíthatják kedvencük egészséges, hosszú életét. Kelendőek a natúr jutalomfalatok, magas hústartalmú nedves eledelek a jól hasznosuló szuperprémium tápok, az étrendkiegészítők, az élősködők elleni készítmények valamint a húsáruk.

Számos olyan programban részt veszünk, melyek segítik a kisállatok örökbefogadását. Nemcsak beszélünk róla, de támogatjuk a felelős állattartást népszerűsítő kampányokat, rendezvényeket. Idén a BundaZug állatvédő Alapítványt is felkaroltuk, nagy örömmel tölt el, hogy a napokban átadhattuk megtelt gyűjtőperselyüket valamint néhány zsák táppal is gazdagodhattak általunk.

 

 

Van e néhány érdekes történetetek az üzlettel kapcsolatban?

Napestig tudnám mesélni a sztorikat. Gyakran kapok fényképeket mi az, hogy nem vagyunk nyitva felkiáltással a kisállatoknak ugyanis nincs nyitvatartási idő és séta közben megállnak az üzlet ajtóban nem értik miért nem mehetnek be?

Vagy hétvégén  hívnak gazdik valamilyen problémával ilyenkor segítek eldönteni szükség van e gyors orvosi beavatkozásra. A legkedvesebb sztorim mégis az, amikor egy ilyen eset kapcsán sikerült megmenteni egy németjuhász életét köszönet a Doktornőnek, aki bár hétvége volt, elvállalta és megműtötte. A kutyus  meggyógyult és jól van,  a gazdikkal azóta is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. A társadalmi szolidaritás, az állatok szeretete, ami végigkíséri életemet ehhez hűen működik a Kutya ABC is.

https://www.facebook.com/kutyaabc

https://www.jovet.hu/

Kaposvár Kanizsai u 2

Tel.0620 4376068

 

Időpont: 
csütörtök, 2022, december 1 - 21:44

GALÉRIÁK

Megújult a Csiky                          Okospark Kaposváron         Játszótér a Desedánál

       Nagyobb kép megtekintése     

A Tókaji parkerdő ősszel       Gyertyános ősszel                      Arborétum a Desedán

          

Zselici Tájvédelmi Körzet          Bőszénfai Szarvasfarm               Galéria a Csillagparkról