Elekes Andrea életét megváltoztatták a doTERRA olajok

Elekes Andreával a doTERRA termékekről beszélgettünk.

 

Mi a doTERRA? Mit képvisel?  

A céget 2008-ban, a válság kezdetekor indították útjára és céljuk nem kisebb, mint, hogy a világ legjobb minőségű esszenciális olajait eljuttassák minden családhoz. Indulása óta a világ legnagyobb és legtisztább esszenciális olajait biztosítja, a világ szinte minden részére eljuttatva. Magasan képzett botanikusok, vegyészek, egészségügyi kutatók és szakemberek hálózatának segítségével. 

Az iparban használt legmagasabb minőségi, tisztasági és biztonsági követelményeknek megfelelő – CPTG™ Tanúsított, tiszta, letesztelt minőségű – Minősítéssel. 

 

Milyen múltra tekint vissza a természetes gyógymódok alkalmazása? 

Manapság mindent, ami nem gyógyszer, alternatív gyógymódként neveznek. Holott a természetes, leginkább növényi megoldások több ezer éves múltra tekintenek vissza (5ezer éves babiloni kőtáblákon gyógykúrák), ilyen értelemben ezt nevezhetjük az eredetinek és minden más alternatív.

 Hippokratészt (kr.e.; 460-377) az orvostudomány megalapítójának tartják. Könyve a Corpus Hippocratikum közel 240 növényt taglal. 

Az Egészségügyi Világszervezet (Who) becslése szerint Földünkön a betegek legalább 80% százalékát nagyrészt vagy kizárólag természetes szerekkel a kúrálják".

 

Mik tulajdonképpen az esszenciális olajok?  És miért mások a doterra esszenciák? 

A világ minden tájáról a legtisztább, legkiválóbb minőségű növényeket gyűjti be a cég, ahol - és ez nagyon fontos - őshonosak a növények. A növények magjaiból, kérgéből, hajtásaiból, gyökereiből, virágaiból és egyéb részeiből készítenek természetes terápiás hatású illóolajokat, leggyakrabban lepárlással (desztilláció), préseléssel. Tehát fontos megemlíteni, már generációk óta ezzel foglalkozó gazdákkal működnek együtt, ahol szakemberek felügyelik a folyamatot. 

A teafa pl ausztráliában nagyon nedves, víz melletti területeken terem, tehát olyan önvédelmi hatóanyagot termel, ami védi a növényt a baktériumoktól. Mivel ezek a hatóanyagok és mi is szén alapúak vagyunk, illetve a molekulák kellően kisméretűek, a szervezetre ugyanezt a jótékony hatást gyakorolják és képesek a sejtekben/ között közlekedni. Csodálatos a természet. 

 

Mit jelent a 100%-os tisztaság? 

Döbbenetes és egyben rémisztő is, hogy pl "100Ft-os" boltok polcain vagy eredet nélküli Üvegeken szerepel, hogy 100%os tisztaságú olaj. Minden üvegre ráírható, ha minimum 49%-ban tartalmaz tiszta olajat. A többi rész benne másod- harmad lepárlás, higítvány vagy szintetikum. Rájuk van írva, hogy nehogy belélegezzék, mérgező, bőrre ne kerüljön, csak kesztyűben nyúljanak hozzá , stb és ezeket gyakran a legrosszabb módon: teamécsesben égetik a családok az otthonaikban, így pedig azonnal a tüdőn keresztül a véráramba juttatják a méreganyagokat, amik ráadásul "megégtek", a maradék hatóanyag sincs már benne, cserébe így még mérgezőbbek. 

A doterra nagyon transzparensen működik, mindennek utána lehet nézni, személyesen megnézhetőek a területek, desztillálók, stb. Nekem is volt szerencsém idén Bulgáriába (levendula, rózsa desztillálóba) és Albániába (helicrysum, cickafark, tömjén desztillálóba) látogatni. Az olajok üvegeinek alján megtalálható számsor alapján a cég az egyetlen, aki így is ellenőrizhető. Vagyis a mono olajok számsorát, ha beírjuk a source to you oldalán található minőségbiztosítási résznél, akkor arról kaphatunk információt, hogy konkrétan milyen üveget tartunk a kezünkben, a gázkromatográf eredménye, stb ott elérhető. 


Milyen termékeket lehet kapni? Ugyan úgy kell alkalmazni, mint bármelyik más illóolajat? 

A termékek alapjai minden esetben ezek az esszenciák, amelyek megtalálhatóak 5-15ml kiszerelésben mono vagy szabadalmaztatott keverékekként illetve 10ml már hígított golyós üvegek formájában. 

Taplálékkiegészítők - gyerekek és felnőttek számára- illetve magas minőségű kozmetikumok is elérhetőek a doterra termékek között. A vitaminok esetében kb 98%-os hasznosulásról beszelhetünk. (Mennyi a beltartalom és abból mennyi hasznosul, az messze nem ugyan azt jelenti.) 

Az esszenciákat mivel tömény, tiszta olajok, bölcsen alkalmazzuk. Amiből korábban kellett akár 15-csepp, a doterra olajokból elég 1-3csepp. A gyógynövényekhez képest 50-70x erősebb hatóanyagokról beszélünk. 1 csepp borsmenta pl 28 csésze jóminóségű borsmenta teának felel meg. 


Hol vagy hogyan lehet beszerezni ezeket a termékeket?

A termékek az európai szabadkereskedelmi törvény miatt szinte bárhol árusíthatóak (Amerikában ez nem megengedett), de mindenkinek azt javasoljuk, hogy számára megbízható tanácsadón keresztül hozzon létre saját fiókot és azon keresztül rendelje saját maga és a családja számára a doterra termékeket, esszenciákat. A hamisitások miatt így biztonságos. Emellett a cég nagyon sokat ad minden szempontból:  pont visszatérítés, ajándék olajok, kedvezmények, promóciók formájában és teljesen egyedülálló módon a szállítási költség nettó összegét is visszaadja levásárolható pontok formájában. Így a szállítási költség mérettől, súlyától függetlenül a hazai szállítási opciókat megszégyenítően kedvező. 

Amit tilt a cég és erre ezúton is szeretném felhívni a figyelmet, az az "újracsomagolás". Vagyis kicsepegtetve, kikeverve árusítás. Amellett, hogy ismét a nem követhető eredetről beszélünk, nem méltó a doterrához ez a tevékenység. 


Ha tanácsra van szükségünk kihez fordulhatunk? 

Minden esetben egy megbízható tanácsadót kell választani, aki fogja a kezüket, és a mindennapos olajfelhasználásban magabiztos támogatást tud nyújtani. 

Nálam a folyamat a következő szerint történik. Telefonon vagy személyesen átbeszéljük milyen mindennapi kihívásokkal szemben szeretne segítséget kapni az illető. 

Majd mikor érkezik az első csomag, ismét beszélünk, melyik olajat miképpen, hányszor, milyen higítási arányban javasolt, hiszen egészen " napos" csecsemőktől, idős szervezetekig alkalmazzuk, más a higítási arány, de együtt indulunk ezen a tényleg izgalmas és élvezetes úton. 

Ezt követően folyamatosan, igény szerint tartjuk a kapcsolatot, hogy mielőbb rutinos esszencia felhasználókká váljanak a családok. 

Több ezer fős fb csoportunkban tapasztalatokat osztunk meg, kutatásokat,információkat, ezzel is biztosítva a felügyelt információ áramlását, segítséget. Az a tapasztalat, hogy pár esetet követően összeáll a kép, hogy melyik esszencia milyen tulajdonságokkal rendelkezik, pl emésztés -, mozgás szervi -, légúti, haj, bőr-, immuntámogatás  stb szempontjából. Tényleg bárki hamar tud, sőt még a kisgyerekek is ügyes olajfelhasználóvá válni. Ők, tapasztalatok szerint könnyebben, ösztönösen kapcsolódnak ezekhez a tiszta hatóanyagokhoz. 

 

Mire jók az illóolajok? Miért jók az illóolajok? 

Az esszenciákat, ha röviden szeretném megfogalmazni, azért alkalmazzuk a családban is, mert könnyebbek velük a mindennapok. Arra hivatottak, hogy támogassák a testi, lelki, mentális jólétunket. 

 

Hogyan tudjuk kiválasztani, hogy melyik termék a nekünk megfelelő?

A tanácsadó ebben is segiteni fog. Többek között emiatt sem lesz soha elérhető a boltok polcain. Pont ez a személyes támogatás nem lenne ezesetben biztosított, akitől tudnának kérdezni. 

 

Hogyan ajánlanád a doTerra temékeit?

Minden esetben személyre szabottan, hiszen nem mindenkinek ugyanabban a fizikai, lelki állapotban van. Nem ugyanakkora testsúllyal, stb. 

 

Miért érdemes ezeket megvenni? 

Egy számomra kedves történetet  szeretnék elmesélni. 

Gyerekeim a nyáron feküdtek este az ágyon, talpacskákat már bekentük (immunerősítés),már illatoltunk egy kis levendulát (simaizom, lazító hatásáért). Azt kérdezte tőlem a kisfiam, hogy " anyu, akik nem ismerik az olajokat, mit csinálnak ilyenkor. (mondott pár példát).

Azt válaszoltam neki, hogy " fogalmam sincs, valójában azt se tudom mi mit csináltunk mielőtt ismertük volna a doterra olajokat ".

Folytatta: Anyu neked az a munkád, hogy sok anyuka tudjon a gyerekeinek segíteni, ha pééédául megcsípi őket a darázs? Mondtam neki, hogy " pontosan ez, de nem igazi munka, mert tele van a szívem ezekkel az olajokkal, segítek és ez nagyon szuper dolog, hogy mindenki ügyesen használja őket" .

Ekkor kapcsolódott be a kislányom a beszélgetésbe: "vannak, akik még nem használják őket? ?" és látszott az őszinte döbbenet az arcán.

Nekik, nekünk már ezekkel az olajokkal teljes az életük. Nagyon jószívvel ajánlom mindenkinek. Ha hívást éreztek a természethez visszahangolódni, személyes egyeztetésre, bátorítak, hogy keressetek valamelyik elerhetőségemen. Akár a soron következő online vagy személyes illatpartykról küldjek információkat, ahol még több érdekességet és felhasználási tippet osztok meg. 

 

 

Elekes Andrea

elekes.andrea1@gmail.com 

Esszenciális olaj szakértő

Doterra wellness tanácsadó

Időpont: 
szombat, 2022, december 3 - 20:18

Állásajánlatok Kaposváron