Karácsonyi ajándék ötletek gyerekeknek

   Elérkezett a hosszú téli esték ideje. Ilyenkor szeretünk csak bekuckózni otthon, hiszen kevesebb a lehetőség a szabadtéri tevékenységekre a korai sötétedés miatt.

 

Használjuk ki az otthon töltött időt értelmes módon. Ajánlónkban egy még kevésbé ismert francia gyártót szeretnénk bemutatni. Karácsony is közeledik, szuper ajándék ötlet  lehet szinte minden korosztály számára a Djeco valamelyik társas vagy kártya játéka. Ezeket nem találod meg a hipermarketek polcain. Kisebb játékboltok vagy webáruházak árusítják hazánkban.

 A Djeco alapítója egy hölgy volt, aki akkor még kuriózumként, mint anya kezdett el vállalkozni és játékokat gyártani a 60-as években.

Termékeit családi körben, a kisfián tesztelte. Sorra nyerte el a játékoknak járó Oscar díjakat. Mára már a világ legtöbb részén forgalmazzák a Djeco játékokat, melynek a tulajdonjoga közben a felnőtt gyermekre szállt át.

Az örökös tudatosan keresi a különböző kultúrákból a fiatal művészeket, hogy a termékek grafikája magával ragadó legyen, esztétikai élményt is jelentsen a játék, mellyel a gyermekek ízlésvilágát, kreativitását lehet tovább formálni.


 

A társas és kártyajátékok alkotják a nagy részét a termékkörnek. Persze ezen kívül a szerepjátékok, játék hangszerek, fejlesztő játékok is ott vannak a Djeco palettáján.

Dejco társasjátékok egyik különlegessége, hogy már egészen kicsiknek, kettő és fél éves kortól is bőven lehet találni megfelelő fejlesztő társast. Ez a piacon szinte egyedül álló. Ennek a termékcsaládnak a neve értelemszerűen a „Djeco little” (jelentése: kicsi) .

Mindegyik valamilyen ebben a korban célkeresztben levő fejlesztendő tevékenységre helyezi a hangsúlyt, melyet a játék neve is tükröz.

Például:

Egy kis memória - little memo

Egy kis asszociáció - little association

Egy kis cselekvés- little action

Egy kis egyensúlyozás -little balance

Egy kis megfigyelés – little observation

Állatmentő- little cooperation

 

 

A Játékbúvár Webáruház egyik forgalmazója ezeknek a termékeknek. A honlapon meg lehet tekinteni a játékleírást, ami nagy segítség a választásban.

(https://jatekbuvar.hu/spl/441197/Djeco-jatekok)

Kicsit nagyobbaknak választható az Djeco- Eduludo társasjáték család. A neve is utal az oktatásra, fejlesztésre.

Itt már komolyabb témák vannak a porondon. A formák felismerése, színek, mennyiségek, számfogalom. Nagyon népszerű a Quantititix és Topologix nevű játék, melyek a mátrix jellegű játékok elvén működnek, vagyis a játék logikája szerint el kell helyezni a megfelelő pozícióba az elemeket, egyeztetni kell a sort és az oszlopot. Ezek a játékok bizony már az iskolára való felkészítés jegyében születtek. A dizájnerek mellett oktatási szakemberek is részt vettek a tervezés során. Ezt bizonyítja a sokféle fejlesztési lehetőség a Djeco játékoknál. Arra viszont mindig figyeltek, hogy játékos módon történjen a fejlesztés.

Korosztály szerint a következő az 5-6 éves kortól használható társas. Ezek egy része szókincsfejlesztő, vagy ügyességi játék, vagy éppen izgalmas kalandjáték.

Szintén az ilyen típusú társas és kártya játékokból a kicsit idősebb korosztálynak is megtaláljuk a megfelelőt. Ezekkel  már az egész család együtt szórakozhat.

A sort az egyedül játszható logikai játékokkal zárjuk, melyek felnőttek számára is kihívást jelenthetnek. Általában növekvő nehézségi fokozattal. Hasznos lehet arra, hogy megmozgassuk az agytekervényeket és megelőzzük a korai agyi öregedést.

Nem fog csalódást okozni a termék a gyártási minőséget tekintve sem. Tartós, vastag kartonból készültek a dobozok. Úgyszintén a tartalom is. Sok esetben a fa alapanyaghoz nyúltak a tervezők, a tartósság és fenntarthatóság jegyében gondolkodva.

 

A Játékbúvár Webáruház portékái között van egy másik különleges gyártó, a német Kids at Work, valódi barkácseszközöket kínál a megszokott német minőséggel.

A Navir olasz gyártós is muszáj kiemelni, szintén nem mindennaposak a termékeik. Természettudományos megfigyelő eszközöket gyárt már a kicsiknek is, bogárnézegetők, távcsövek, nagyítók készültek a gyermekek számára a természet járáshoz.

 

Reméljük sikerült így ünnepek előtt pár hasznos tippet adni a vásárláshoz a szülőknek, rokonoknak.

Időpont: 
vasárnap, 2022, december 4 - 10:13

Állásajánlatok Kaposváron