Lángoló autó Kaposváron, viharkárok Somogyban- ez történt a hétvégén

Harminckilenc alkalommal kérték a somogyi tűzoltók segítségét a hétvégén.

 

Harminc műszaki mentéshez riasztották a Somogy megyei egységeket és hat alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni a tűzoltóknak. A megyei műveletirányítási központba három téves jelzés érkezett.

 

A viharos erejű szél és a komoly esőzés okozta károk miatt huszonnégy alkalommal riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén. Főként útra, villanyvezetékre és úttestre dőlt fák, leszakadt faágak eltávolítása miatt kérték az egységek segítségét az állampolgárok.

 

Egy hatvan négyzetméteres családi ház egyik szobája égett szombat éjszaka Bolhón, a Kossuth utcában. A barcsi és a nagyatádi hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. Az egységek az átizzott födémet visszahűtötték, valamint ventilátorral eltávolították a füstöt az épületből. A munkálatok közben kihoztak a házból egy gázpalackot is, amelyet hőhatás ért.

 

Teljes terjedelmében égett egy parkoló személyautó motor- és utastere vasárnap délelőtt Kaposváron, a Vásártéri úton. A város hivatásos tűzoltói a lángokat rövid idő alatt, egy vízsugárral elfojtották, majd visszahűtötték a felhevült karosszéria-elemeket. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Berendezési tárgyak égtek egy nyolcvan négyzetméteres családi ház egyik szobájában vasárnap este Sávolyon, a Petőfi utcában. A tűzben a ház födémszerkezete is átégett. A marcali és a zalakarosi hivatásos tűzoltók kihoztak egy gázpalackot és négy kutyát az épületből, majd vízsugarakkal eloltották a lángokat. A házban lakó idős asszony nem sérült meg a tűzben, elszállásolásáról a település polgármestere gondoskodott.

 

Időpont: 
kedd, 2022, december 13 - 16:50

Állásajánlatok Kaposváron