Új kopolit üvegeket kapott a Sávház

Lezárult a Sávház kopolit üveg-cseréjének első üteme. Nem csupán az üvegeket, de a tartószerkezetet is lecserélték, valamint az összes lakásában okosra cserélik a régi melegvíz-órákat.

 

Két évvel ezelőtt több sávházi üvegtábla is kiesett a helyéről egy nagy viharban. A jövőre ötvenéves épület az önkormányzat tulajdonában van, és számos bérlakás is van benne, így a város fenntartóként úgy döntött, hogy az ott élők és az arra járók biztonsága érdekében azonnal felméreti statikailag az épületet, és megrendelték a felújítást.  332 millió forintból újult meg a 200 méter hosszú épület, amiben egyébként ezer ember lakik. A felújításhoz 37 tonna acél vázszerkezetet használtak, 16 kilométer szilikon tömítést épített be és 2400 négyzetméter üvegezést végeztek el – mondta e  Szita Károly polgármester.

 

A kaposvári kivitelező már nekiállt a második ütemnek is, a két oldalsó falon is lecserélik az üvegeket a jövő év végére.

Az okos vízmérők felszerelést is megkezdték, így az ott élőknek a jövőben nem kell kell időpontra várni a leolvasót és attól sem kell tartrani, hogy a szolgáltatók nevében csalók csengetnének. Ráadásul egy esetleges szivárgást, vagy csőtörést is azonnal jeleznek ezek a berendezések.

Kaposvar.hu

Időpont: 
szerda, 2022, december 21 - 20:44

Állásajánlatok Kaposváron