Hadijátékra érkezett Kaposvárra a honvédelmi miniszter

    Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kaposvári látogatásának részeként ellátogatott a Pannon Lovasakadémiára, ahol részt vett a Centenáriumi Hagyományőrző Honvéd Gyalogdandár doni megemlékezésén.

 

A Centenáriumi Hadtörténeti Egyesület a doni harcokra történő megemlékezéseket tartott az elmúlt két napban Kaposvár környéki emlékmenetekkel, koszorúzásokkal, a rendezvényt pedig vasárnap hadijáték bemutatóval zárták.  

A miniszter a hadijáték előtt a Petőfi téren mondott beszédet és koszorúzott a Petőfi 200 emlékév kapcsán. A megemlékezésen a Somogy Vármegyei Kormányhivatalt dr. Neszményi Zsolt főispán, a Vármegyei védelmi bizottságot Fehér Gábor alezredes képviselte. 

A Pannon Lovasakadémia melletti füves területen tartott hadijátékon mintegy száz, II. világháborús magyar és szovjet-orosz katonai hagyományőrző, 30 ló és korabeli jármű mutatta be a 9. nagykanizsai könnyű hadosztály utóvéd harcait, amint egy bekerítésből törnek ki. A hadosztályt a kaposvári születésű Oszlányi Kornél ezredes vezette. 

A hadibemutató után lovassági menetet tartottak a honvédelmi miniszter aktív részvételével.

Időpont: 
hétfő, 2023, január 23 - 17:27

Állásajánlatok Kaposváron