Ezüstfácán kóborolt Kaposváron - kiraboltak egy madárgyűjteményt, úgy szökött meg

 Biztosan sokan látták Kaposváron azt a különleges fácánt pénteken, ami a képen látható. Kiderült, hogy a nem mindennapi madár azért kóborolt az utcákon, mert valaki kirabolt egy magán madárgyűjteményt. 

 A tulajdonos az alábbiakat posztolta Facebook oldalán:

"Egy segítőkész jóember meglátogatta a kertemben a madárházamat! Biztosan ismerte a helyet, mert kiválasztotta az egyetlen lehetőséget a tetőt, ahol nincs kamera. Sokan tudják madarakat tartottam itt szépségűk miatt és gyöngytyúkokat, hogy távol tartsák a vizapatkányokat!Különleges gyűjteményem volt aranyfácánokból, ezüstfácánokból és királyfácánokból már kettő éve!

 

A tulajdonos azt írja, hogy a tolvaj azért nem tudta az állatokat befogni,  mert szándékosan igyekezett a legtermészetesebb környezetet biztosítani nekik. Viszont a gyöngytyúkokat elvitte a rabló(k), mert velük beszélgetni is szokott a gazdájuk annyira szelídek voltak.

 

A poszt szerint a kár közel 500e Ft-os, de a tulajdonost érzelmileg is mélyen érintette a bűncselekmény, ezért 

500 ezer Ft jutalmat ajánlott fel  annak aki bizonyíthatóan megtalálja a tolvajt.

 

A posztját ezekkel a sorokkal zárja:

"Remélhetően a fácánok egy része még sokáig élni fog a természetben, hacsak nem találkozik hasonló szándékú “befogóval”!

Ezt az ezüstfácánt látták sokan már a városban, ami bizonyítja, hogy nem engedte befogni magát, ahogy remélhetően a többiek sem!

Ennyi volt a “szerelem” amit így, ilyen egyszerűen pár kiló “csirkehúsért” tönkretett valaki /valakik/! "

 

Időpont: 
péntek, 2023, január 27 - 18:45

Állásajánlatok Kaposváron