Ikerház égett Balatonfenyvesen, mocsárban ragadt egy férfi Karádnál - ez történt a hétvégén

Hét tűzesethez és öt műszaki mentéshez riasztották a somogyi tűzoltókat az elmúlt hétvégén.

Háztetőre dőlt egy fenyő péntek délelőtt Siófok, Ady Endre utcájában. A város hivatásos tűzoltóinak segítségét kérték a fa eltávolításához. Az egység motorfűrésszel rövid idő alatt ledarabolta a tizenkét méter magas fenyőt, amely tenyérnyi sérüléseket okozott a tetőn.


Tűz keletkezett az egyik kaposvári kollégium hatodik emeleti szobájában péntek délután. A Dajmjanich utcai épületben a szoba lakója megkezdte az oltást, de nem járt sikerrel. A kaposvári hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

 

Összeütközött két személyautó péntek délután a 65-ös főúton, a Som és Ságvár közötti szakaszon. A járműveket a siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Meggyulladt a lerakódott korom szombat délután egy somogysámsoni családi ház kéményében. A marcali hivatásos tűzoltók eltávolították az égésterméket a fűtőberendezésből, majd kitisztították a füstelvezetőt. Az egység felhívta a tulajdonos figyelmét arra, hogy a kéményseprő felülvizsgálatáig ne használják a kéményt. A család a lakóház fűtését továbbra is meg tudta oldani, ezért nem kellett elhagyniuk otthonukat.

 

Derékig süllyedt a nádasban egy férfi vasárnap Karád és Andocs között. A bajbajutott keresésére indultak a balatonboglári önkormányzati és a karádi önkéntes tűzoltók is. A tűzoltók, mentők, rendőrök, polgárőrök és a helyi mezőőr három kilométer sugarú körben vizsgálták át a mocsaras területet. Szirénával jelezték közeledésüket a segítségre szoruló férfinek, akit végül a mentőhelikopter személyzete vett észre a magasból és ők emelték ki a vízből.


Kigyulladt egy ikerház vasárnap délután, Balatonfenyvesen. A Móricz Zsigmond utcai százhúsz négyzetméteres, kétszintes ikerház egyik lakásából dőlt a füst vasárnap délután. A tűzhöz riasztott marcali, keszthelyi hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack felrobbant az épületben. Az egységek három vízsugárral dolgoztak a lángok elfojtásán, a beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az oltás során a tűzoltók kihoztak az épületből még két gázpalackot, amelyeket nem ért hőhatás. Az ikerház egyik fele szinte teljesen kiégett, ahogy a mellette parkoló személyautó is. A tűz átterjedt az ikerház másik felének tetőszerkezetére is, de a tűzoltóknak sikerült az épületrészt megvédeniük a teljes pusztulástól.

Időpont: 
hétfő, 2023, január 30 - 18:14

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron