Késő estig dolgoztak a szélvihar után a somogyi tűzoltók - FOTÓK

A szombaton érkező vihar megtépázta a fákat Somogyban, de jelentős károkat okozott az épületekben is.

A tűzoltók megállás nélkül dolgoztak az utak szabaddá tételén és a járművek kiszabadításán, amelyeket a kidőlt fák temettek maguk alá. Összesen 309 káresetet számoltak fel a hétvége első napján.

 

Látrányban a szél letépte a művelődési ház tetejét. A helyi önkéntes tűzoltók távolították el a lelógó elemeket, mielőtt azokat balesetet okoznak vagy kárt tesznek a szomszédos épületekben. 

 

Böhönye külterületén meggyűlt a bajuk a tűzoltóknak a több mint tizenöt méter magas kőrisekkel. Egymás után többet is kidöntött a szél, egy fa pedig egy járműre borult. A település önkormányzati tűzoltói tisztították meg az úttestet a fáktól, amelyek teljes útzárat képeztek. 


Az erős szél Kadarkúton is sok helyen faágakat tört le, fákat döntött ki, amelyek utakra, házakra dőltek. A város területén, tizennégy helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra.  


Akadt munkája szép számmal a balatonboglári önkormányzati tűzoltóknak is helyben, valamint a szomszédos Balatonlellén. Mindkét településen lakóházak és melléképületek tetőszerkezetét tépázta meg a vihar, továbbá több utcában a letört faágakat kerülgették az autósok. Volt ahol épületeket veszélyeztettek a megdőlt fák, ezért kérték a tűzoltók segítségét. 

 

A Kötél Egyesület önkéntes tűzoltói is sorra kapták a helyszíneket a műveletirányítási központtól. Reggeltől egészen sötétedésig járták Kaposvár utcáit, járdákat és több utcát is megtisztítottak a közlekedést akadályozó fáktól. 

 

 

Barcs, Nagyatád, Siófok és Marcali térségében is fáradhatatlanul dolgoztak a tűzoltók, motorfűrészek hangjától voltak hangosak a városok és a kisfalvak.

Többségében lakóházakra, garázsokra, úttestre és villanyvezetékre dőlt fák ledarabolását végezték az egységek Somogyban

Időpont: 
vasárnap, 2023, február 5 - 09:44