Hazaértek a kaposvári Kötél egyesület tagjai - öt embert emeltek ki a romok közül

A Kötél Speciális Mentőszolgálat alakulása óta eltelt 25 évben az elmúlt hét volt az egyik legembertpróbálóbb időszak - írják az egyesület Facebook oldalán. 

 

Először a Somogyot  megtépázó vihar miatt 5 napon át folyamatosan dolgoztak a viharkárok felszámolásán. Vasárnap a Rendőrség kérésére bekapcsolódtak egy eltűnt hölgy keresésébe.tevékenykedett. Hétfő délután pedig kiderült, hogy a csapatból két személynek a törökországi földrengés helyszínére kell utaznia a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat kötelékében.

Isztambulban hóviharral,  Adana-ban logisztikai nehézségekkel néztek szembe,  de végül végül megérkeztek Hatay-ba. 

A földrengést követő 36-ik órában már az első élő személyt sikerült kiemelni a romok alól, aki egy kisgyermek volt, aki nagyapjával szorult a romok alá.

Az elkövetkező napokban sikerült egy édesanyát és kisgyermekét is kimenteniük egy összedőlt több emeletes épületből. Két ember a mentőcsapat tagjainak karjai között hunyt el a mentés ideje alatt. Több tízezer ember veszítette el életét és milliós nagyságrendben lett hajléktalan a túlélő lakosság, akik jelenleg sátrakban, járművekben és az utcán összetört bútorokból rakott tüzek mellett élnek túl napról-napra.

Összességében 17 élő embert sikerült megtalálni, melyből a csapat 5 főt emelt ki, a többi területen felkutatott személy más nemzetközi csapatoknak lett átadva kimentésre.

Az egyesület tagjai hálásak a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak, hogy együtt dolgozhattak közös cél érdekében, családoknak, hozzátartozóknak és munkáltatóknak, hogy lehetővé tették és támogatták kint tartózkodásukat.

Amennyiben megtehetik támogassák egyesületünk munkáját a jövőben adójuk 1%-nak felajánlásával (18768398-1-14), akár anyagilag a 11992402-06505572 számlaszámon.

Videó: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Időpont: 
hétfő, 2023, február 13 - 08:31

Állásajánlatok Kaposváron