Több mint hárommilliárd forintos fejlesztés indul a MATE-n

- A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) négy kampuszán 3,3 milliárd forintos beruházás indul - jelentett be keddi sajtótájékoztatóján Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke és Gyuricza Csaba rektor a gödöllői Szent István Campuson.

    A beruházás keretében infrastrukturális és energiahatékonysági fejlesztések valósulnak meg, valamint jelentősen megújul a digitális infrastruktúra is. A projekt befejezése 2026. április végére várható. Az uniós támogatáshoz az egyetem 112 millió forint önerővel járult hozzá.

    A MATE több szempontból is a legek egyeteme, de a meglévő páratlan erőforrásaihoz fontos az is, hogy legyen modern infrastruktúrája. Az elmúlt évek fejlesztéseinek már vannak látványos eredményei, ami jelzi a jó irányt, és ebbe a filozófiába illeszkedik bele az a 3,3 milliárd forintos fejlesztés, amelyet négy kampuszon tudnak elindítani: Gödöllőn, Kaposváron, Keszthelyen és Szarvason - mondta.

    Az energetikai felújítások értéke 2,3 milliárd forint, ami érinti a Szent István, a Kaposvári és a Georgikon Campust, illetve a Szarvasi Képzési Helyet. A szintén a négy helyszínt érintő Digitális infrastruktúrafejlesztés értéke 1 milliárd forint, aminek keretében jelentősen megújul a gyakorlati oktatást segítő digitális infrastruktúra, és hibrid oktatásra alkalmas termeket is létrehoznak.

    Az infrastrukturális fejlesztések mellett az egyetem 400 egyetemi polgár digitális készségfejlesztésére irányuló oktatásokat is fog tartani - sorolta a rektor.

MTI

Időpont: 
kedd, 2023, február 21 - 21:07

Állásajánlatok Kaposváron