Hármasikreik születése után kezdett el mosószert fejleszteni a doktor házaspár

Az Easy Fresh Kft. egy családi vállalkozás, ahol növényi hatóanyagok falhasználásával állítanak elő mosó- és tisztítószereket, különös tekintettel a környezetvédelemre és az érzékeny bőrű vásárlókra.

Dr. Sápi Andrással, az Easy Fresh Kft. tulajdonosával, egyetemi docenssel beszélgettünk. 

 

Miért és ki alapította a vállalkozást?

Hármasikreink születésekor, 2016-ban, kezdtünk el komolyabban foglalkozni mosószergyártással, mivel a kereskedelmi forgalomban nem találtunk ekcémás bőrükhöz megfelelőt.


Miért fontos nektek ez a vállalkozás?

Feleségem környezettudományból, én kémiából doktoráltam a Szegedi Tudományegyetemen, és mindketten foglalkoztunk alkalmazott kutatással az egyetemi munkánk során is. Életünk fontos része a környezetvédelem, háztartásunkban is figyelünk a hulladékcsökkentésre, ezért éreztük fontosnak, hogy cégünk működése során is ez legyen az egyik alappillér. Mivel családunkban is több érzékeny bőrű van, adta magát, hogy a kíméletes termékek fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt. 

 

Miért érdemes nálatok vásárolni? 

Termékeink nem minősülnek veszélyes terméknek a 1272/2008/EK (EU REACH) rendelet és módosításai értelmében. Hatóanyagaink növényi eredetűek, és ECOcert-tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Jelentős tulajdonságok, hogy állati termék-, GMO-, PEG-, parabén-, enoxi-etanol-, nanorészecske-, valamint szilícium-mentesek és RSPO-tanúsítvánnyal rendelkeznek, azaz fenntartható gazdaságból származnak.


Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak?

Sikerült kialakítanunk egy jól működő rendszert a FOXPOST támogatásával, aminek keretein belül vásárlóink 40 napon belül ingyenesen vissza tudják küldeni a kiürült flakonokat, amiket mi tisztítás és fertőtlenítés után újratöltünk. Így egy-egy műanyag flakon akár 10-szer is újrahasznosítható. A gyártásunk során termelődő csomagolási melléktermékeket használjuk a webshopunkban térkitöltő anyagként. Ezekkel jelentősen tudjuk csökkenteni a csomagolási hulladékképződést.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az idei évtől a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési- és Innovációs Hivatal támogatásával, 2021-1.1.4-GYORSÍTÓSÁV-2022-00011 projekt keretein belül megkezdhetjük egy teljesen újszerű kozmetikai termékcsalád kutatás-fejlesztését.

 

Mi a legnépszerűbb termék?

Egyik legnépszerűbb termékünk a teljesen újszerű pure pods all in one mosókapszulánk, ami teljesen SLES mentes, nem tartalmaz sem színezéket, sem tartósítószert. A speciális hatóanyagnak köszönhetően úgy puhítja a textil szálait, hogy nem nehezíti el őket, és nem rontja azok nedvszívóképességét, mint egy hagyományos öblítőszer. Ezek miatt a kapszula használható mosipelushoz, és olyan speciális pl sportruházathoz is, amihez nem használhatunk textilöblítőt. Kapszulánk csomagolásmentes boltokban darabra is megvásárolható, saját tároló használatával, így minden hulladékot elkerülhetünk.

 

Hagyományos mosószereinknél is figyelünk az érzékeny bőrűekre, a termékpalettánkon számos kímélő illatú és színanyagmentes mosószer (nature és relax), öblítő (babylove), tisztítószer (citromavas vízkőoldó és bioalkoholos tisztítószer) is megtalálható a még mindig legnépszerűbb color mosószerünk mellett.

 

Elérhetőségek: 

https://www.facebook.com/easyfresh777

https://easyfresh.hu/

Időpont: 
péntek, 2023, február 24 - 18:28

Állásajánlatok Kaposváron