Halálos baleset Lullánál, lángoló nádas Fonyódon - ez történt a hétvégén

A somogyi tűzoltókat nyolc tűzesethez és tizenkilenc műszaki mentéshez riasztották a hétvégén.

Nádas égett Balatonbogláron, Fonyódon és Enyingen, Lengyeltótiban és Nagyszakácsiban pedig a lángoló aljnövényzetet oltották az egységek. A megyei műveletirányítási központba négyszer érkezett téves jelzés az elmúlt napokban.

 

Pénteken, egy arra közlekedő értesítette a tűzoltókat, hogy lángol egy autó kereke Kaposváron, a Németh István fasorban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol egy vízsugárral eloltották az addigra teljes terjedelmében égő járművet.

 

Mintegy tizenöt hektáron égett a nádas péntek este Fonyódnál, a Bézsenyi utca és a 6701-es számú út közötti területen, a Halastavak közelében.


Szombat hajnalban egy kisbusz az oldalára borult és félpályás útzárat képezett a jutai temető előtt, a 6701-es úton. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a járművet. A kocsiban hárman utaztak, egyikük sem sérült meg a balesetben.

 

Egy lakóház huszonöt négyzetméteres melléképülete égett szombaton Nagyatádon, a Honvéd utcában. A város hivatásos tűzoltói három vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd hőkamerával átvizsgálták az egész épületet, ám további izzó gócokat már nem találtak.


Összeütközött két személyautó szombat délelőtt Lulla és Tab között, az Ecsenyi tetőn. Elsőként a tabi önkormányzati tűzoltók értek a helyszínre, akik áramtalanították az autókat, majd a siófoki hivatásos tűzoltókkal közösen feszítő vágó berendezés segítségével kiemeltek egy embert a roncsból, akit átadtak a mentőknek. A két autóban összesen négyen utaztak, ketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.


Vasárnap délelőtt egy húsz méter magas fűzfa hatméteres ága szakadt le Zselickisfaludon, az orvosi rendelő előtt. A fa egy villanyvezetéket is elszakított. A kaposvári hivatásos tűzoltók motorfűrésszel feldarabolták a faágat és megszüntették a forgalmi akadályt. Délután pedig Karádon szakadt egy melléképületre egy fa ága, ott a helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

 

Fotó: Nagyatád HTP, Siófok HTP

Időpont: 
hétfő, 2023, február 27 - 12:02

Állásajánlatok Kaposváron