A kaposvári Bábszíntér fontos helyszíne lesz a Bábművészeti Világtalálkozónak

A 10. Színházi Olimpia eseményein – szerte Magyarországon – a világ színházi életének meghatározó alkotóinak előadásai láthatók.

Színházi, tánc-, báb- és utcaszínházi előadások, összesen több mint háromszáz program várja az érdeklődőket április 1. és július 1. között.

 

A 10. Színházi Olimpia keretén belül rendezik meg a Bábművészeti Világtalálkozót. A magyarországi bábszínházak példaértékű együttműködéssel alakították ki szakmai koncepciójukat, melynek segítségével teljes hazai összefogással hozzák el Magyarországra a bábművészet legszínvonalasabb alkotóit, produkcióit. A kaposvári BábSzínTér az összefogás egyik vezető színházaként látja vendégül a világhírű bábjátékos Yeung Fait, a Nagyváradi Liliput Bábszínházat, de több hazai és külföldi fellépő is gazdagítja majd a színes programkínálatot.

 

 A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A megvalósuló programok a magyarországi bábművészeti szakma egészére nézve teremtenek lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjunk a nemzetközi művészi „véráramba”, illetve, hogy kilépjünk az „aranyos gyerekprogram” kategóriából és koncentráltan, észrevehető léptékben megmutathassuk itthon, hogy minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő előadóművészeti műfaj a miénk.  

 

A Bábművészeti Világtalálkozón 53 külföldi társulat, 57 hazai és 7 határon túli magyar báb- és utcaszínházi társulat vesz részt.  11 workshop, 3 kiállítás, és 6 alkotói projekt szolgálja a szakmai megújulást, az olimpia szellemiségét.

 

 

 

Időpont: 
szombat, 2023, március 11 - 11:16

Állásajánlatok Kaposváron