Így csaptak le drónnal a siófoki szabályszegőkre a rendőrök - videó

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén, 75 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2023. március 17-én Siófok és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

 

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 470 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során 2 sofőrnél merült fel az ittasság gyanúja.

 

A rendőröknek összesen 75 eseteben kellett intézkedniük, legtöbbször biztonsági öv használatának elmulasztása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, az előzési-, és a kanyarodási szabályok megsértése, valamint a sebességtúllépés miatt. Az ellenőrzést hét civil gépkocsi, négy járőrautó és egy drón segítette.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. 

 

 

Időpont: 
hétfő, 2023, március 20 - 19:25