A Zselic szívében termelik a mézet a Bodó család méhei

A Bodó-Méz, Méhészet a Zselic szívében, Antalszálláson található, de a mézkiszerelés és egyéb termékeik készítése Kaposváron történik.

 

A környék kiváló és változatos méhlegelőt biztosít, mivel akác- és hárs virágzási időszakon kívül méhek vadvirágos, gyógynövényes réteket, gyümölcsösöket, aranyló repcetáblákat is elérhetnek. A Bodó-Méz tulajdonosával Lengyelné Bodó Alexandrával beszélgettünk.

 

Hogyan indult a Bodó-Méz? 

A Bodó-Méz megálmodója, édesapám, Bodó János már gyerekkorában beleszeretett ebbe a szakmába, és azóta ábrándozott róla, hogy kitanulja a mesterséget. Így családunk 2011-ben elkezdett méhészkedni – hétvégi méhészként, főállás mellett – 38 méhcsaláddal, amit aztán később 100-150 fölé szaporítottunk. Sajnos ma már csak ketten, édesanyám Bodó Jánosné (Marika) és én, Lengyelné Bodó Alexandra folytatjuk a vállalkozást, illetve férjem, Lengyel Gergő segédkezik a pergetésben és egyéb dolgokban, és így együtt próbálunk túljutni a nehézségeken, mézhozamban szűkösebb és bővebb időszakokon. 

Milyen mézek kaphatók nálatok? 

A termékpalettánkon megtalálható a közkedvelt akácméz, a légúti megbetegedésekre elsőrangú hársméz, a gyomorsav-túltengésben szenvedők számára nagyon hasznos repceméz valamint a legváltozatosabb ízvilágú és nektár-összetételű vegyes virágméz és az ezekből készített mézkülönlegességek. Ilyenek például a magvas mézek, mint az aszalt gyümölcsös-diós akácméz, a mogyorós akácméz és a diákcsemegés akácméz, vagy a gyógynövényes mézeink úgy, mint a citromfüves akácméz, a levendulás akácméz vagy az újabb termékeink, amik egy-egy betegségre javasolt gyógynövény-keveréket tartalmaznak (stressz, reflux, klimax, köhögés). 

 

A mézeken kívül mit lehet még nálatok vásárolni? 

Méhészeti termékek közül még foglalkozunk propolisz tinktúra készítésével, aminek vírus-, gomba-, valamint baktériumölő hatása miatt minden háztartásban a polcon lenne a helye.

Az előbbieken túl nagyon büszkék vagyunk több mint 100 különböző formájú természetes méhviasz gyertyánkra és figuránkra, amik nemcsak a ház díszei lehetnek, de kellemes illatuk és lassú égésük különleges hangulatot varázsol otthonunkban. 

Mitől különleges a Bodó-Méz?

A már évek óta visszajáró vevőink tudják, hogy bármikor fordulhatnak hozzánk tanácsért, néhány kedves szóért. Kimondottan örülnek neki, hogy Kaposváron rendelésüket ingyenesen kiszállítjuk, és mindig a megszokott színvonalú termékeket kapják. Mindezek mellett azonban igyekszünk évről-évre megújulni, újabb és újabb termékekkel előállni. 

 

Mi az, amire kiemelten odafigyeltek? 

Méhészeti technológiánk és a termékeink előállítása során külön hangsúlyt fektetünk azok tisztaságára és első osztályú minőségére. Nagyon fontos számunkra a precizitás és az, hogy tevékenységünket maximális odafigyeléssel és odaadással végezzük. Mézeink 2018-ban kivívták a szakma elismerését is, ugyanis elnyertük a 2018. Somogy Méze díjat a hársmézünkkel, míg ugyanezen a versenyen a hársmézünk egy 1. helyezést, a repcemézünk pedig egy 2. helyezést is kapott. Véleményem szerint – főként munka mellett – ezt a szakmát csak szívvel-lélekkel lehet űzni, és mi imádjuk is ezt csinálni. 

 

Facebook: BODÓ-MÉZ (@bodomez)

+36 30 640 7252 

 

Időpont: 
hétfő, 2023, március 20 - 21:01

Állásajánlatok Kaposváron