Ismét elkészült a húsvéti díszítés Kéthelyen, tojásfával és tojásalagúttal

Ismét megépült Kéthelyen az egyik leglátványosabb húsvéti díszítés, amely hagyományosan két héttel húsvét előtt kerül ki a település központi részére.

 

Galéria: https://kaposvariprogramok.hu/node/12151

 

Kéthelyen 2015-ben díszítették fel először a központot. Akkor 1200 tojás került fel az egyik fára, és egy másfél méteres tojást is kiraktak a térre.  

A település apraja-nagyja már a kezdetektől kivette a részét a munkából: rengeteg kéthelyi lakos készítette és szépítgette a különféle húsvéti dekorációkat.

2017-ben egy óriástojással növekedett a dekoráció, valamint három fa nyuszival egészült ki a látványosság. Négynapos munkával készült el a két és fél méteres, több mint háromszáz kilós óriás tojás, melyhez 8,2 köbméter polisztirolt és 125 kilónyi vakolóanyagot használtak fel. A tojás egyik felén egy népi motívum, míg a másik felén Magyarország címere alatt Kéthely címere található. 

2018-ban hatalmas nyúl költözött a díszítőelemek közé. Az alkotás alapja vasváz, melyet szénával borítottak be. A vasvázhoz már a félkész formánál is több, mint 100 méter acélhuzalt használtak fel, a dísznyuszi súlya így meghaladja 250 kilogrammot.

A tojásfára rengeteg tojást agattak a segítők, a tojások száma idén megközelíti a 10 ezret.

A húsvéti díszítés része egy óriáskosár és egy tyúkanyó, valamint egy lovasszekér is.

A korábbi díszítést 2022-ben tojásalagúttal egészítették ki, melyen éjszakánként világítanak a tojások, és ellkészült egy új kupakgyűjtő tojás is.

Ha pedig arra jártok nézzetek körül a kézműveskuckóban is ahol egy helyi kézműves gyönyörű húsvéti dekorációit vásárolhatjátok meg. 

Időpont: 
szombat, 2023, március 25 - 20:32

Állásajánlatok Kaposváron