Konyhatűz, szén-monoxid szivárgás és baleset Kaposváron - ez történt a hétvégén

Hat tűzesethez és nyolc műszaki mentéshez, főként balesetekhez riasztották a somogyi tűzoltókat.

Avartűzzel indult, majd balesetekkel zárult a pénteki nap Somogyban. Nikla Petőfi Sándor utcájában meggyulladt a száraz aljnövényzet és a tűz továbbterjedt egy lakóház udvarára is. A lángok további pusztítását a marcali hivatásos tűzoltók akadályozták meg. 

 

A koradélutáni órákban egy kaposvári társasházból kérték a tűzoltók segítségét. A Németh István fasoron lévő épület második emeleti lakásában a tűzhelyen felejtett és meggyulladt étel okozott riadalmat. A tulajdonos megkezdte az oltást, majd a város hivatásos tűzoltói egy porral oltóval szüntették meg végleg az izzást. Az eset során senki sem sérült meg. 


Nem sokkal később egy balesethez vonult a kaposvári egység. Kaposvár, Szigetvári utcájában egy kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött. A járművekben összesen heten utaztak, a mentők három sérültet szállítottak kórházba.  

 

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy kaposvári lakás fürdőszobájában, a Kinizsi lakótelepen. A tűzoltók méréseket végeztek az ingatlanban és kiderült, hogy a fali vízmelegítő hibásodott meg. A tulajdonos fejfájásra panaszkodott, ezért a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták, de nem volt szükség a kórházi ellátására.  

 

Szombat reggel szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, Balatonendréd térségében. A leállósávban vesztegelt a jármű, amelyet a műszaki mentést végző siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanítottak.

 

Kigyulladt egy kisbusz szombat délután Barcson, a Mező utcában. A barcsi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz nem terjedt át a garázsra. Az eset során senki sem sérült meg. 

 

Vasárnapra virradó éjjel árokba hajtott egy személyautó Mesztegnyőn. A marcali hivatásos tűzoltók az autómentővel közösen emelték ki az összeroncsolódott járművet az árokból, amelynek vezetőjét a mentők kórházba szállították.


A hét utolsó napjának estéjén újabb balesethez vonultak a tűzoltók. Ezúttal Baté határában ütközött össze két személyautó, amelyek műszaki mentését a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték. Az eset során ketten megsérültek, őket a mentők kórházba szállították.  

 

Időpont: 
kedd, 2023, március 28 - 19:59