Őribird: hobbinak indult - sörfőzde lett belőle

Az Őribird kisüzemi söröket készít. A vállalkozást Mácsek Attila és Bódai Péter alapította, akik hosszú évek óta barátok. Velük beszélgettünk.

Hogyan, honnan jött a sörfőzde ötlete?

A COVID idején érvényben lévő első lezárások miatt kerestünk magunknak valamilyen új hobbit, amit otthon is könnyedén lehet végezni, és még szórakoztat is minket. A házi sörfőzés az elmúlt években igazán könnyen elérhető kedvteléssé vált, rengeteg minőségi alapanyag és hasznos információ elérhető már ahhoz, hogy az amatőrök is remek söröket készíthessenek akár otthoni körülmények között is. Mivel mindketten szeretjük a kisüzemi söröket, ráadásul Péter borász végzettsége miatt valamilyen mértékű alaptudással rendelkezett a sörfőzés kapcsán, viszonylag gyorsan megszületett az ötlet, hogy sört fogunk főzni Attila garázsában. Az első próbálkozásokat hamar egyre több követte, és mivel mindegyik pozitív visszajelzést kapott a családtól és barátoktól, 2021 őszén, Zsóka (Attila felesége) tanácsára elkezdtük vállalkozássá formálni a szenvedélyünket. A madarak Áron (Zsóka és Attila fia) fejéből pattantak ki, az ŐriBird név Nárciszéból (Péter felesége). A söröket Péter találja ki, a gazdasági dolgokkal pedig Attila foglalkozik – egy igazi családi vállalkozás a miénk, ahol mindenki hozzátesz valamit a végeredményhez.

 

Hol főzitek a söröket jelenleg?

A vállalkozás gyökerei az Őrségből, Nagyrákosról származnak (Attila ott nőtt fel, édesanyja, testvére, rokonai a mai napig ott élnek), így egyértelmű volt, hogy a készülő söreinket ennek a régiónak dedikáljuk. Egyelőre azonban még többlaki életet élünk, mivel a söreink egy részét kénytelenek vagyunk más kisüzemi sörfőzdékkel közösen bérfőzéses konstrukcióban készíteni – ami persze nagy öröm is, hiszen ez a nagy érdeklődésnek is köszönhető, ami gyakorlatilag a tavaly májusi indulás óta övezi a termékeinket. A cél természetesen az, hogy megerősítsük a piaci pozíciónkat, és mihamarabb megfelelő körülmények között tudjuk a saját főzdénkben is fogadni az érdeklődőket.

 

Hol kaphatók a söreitek?

Az alábbi helyeken vagyunk megtalálhatóak:

-         

Őriszentpéteri Termelői Piac, márciustól októberig minden szombaton (itt személyesen mi vagyunk jelen, így lehet tőlünk kérdezni, csapról kóstolni, és jókat beszélgetni velünk)

-         

Bognár Étterem, Őriszentpéter – itt akár elvitelre is lehet vásárolni

-         

webshopunkban (www.oribird.hu)

-         

az összes nagy őrségi fesztiválon (Őrségi Vásár, Tökfesztivál, stb.)

-         

és itt van az összes egyéb jelenlegi partnerünk: https://oribird.hu/spg/769952/Partnereink

 

Miért fontos nektek ez a vállalkozás?

Nehéz összeegyeztetni a főállásunkat és a családdal töltött értékes időt egy ilyen típusú vállalkozással, mint a miénk. Rengeteg anyagi lemondással is jár és szinte az összes szabadidőnket felemészti, de mégis, amikor a „legelcsigázottabbak” vagyunk, akkor mindig jön egy-egy vásárlói visszajelzés, ami igazolja, hogy a szenvedélyünkbe fektetett erőforrások nem hiábavalók, és a jó utat járjuk. Szeretnénk elérni, hogy az ŐriBird egy olyan márka legyen, amiért az emberek szívesen látogatnak az Őrségbe, és hogy a söreink minél gyakrabban lehessenek részesei a legvidámabb pillanataiknak.

Miért érdemes nálatok vásárolni?

Mi őszinte, csetlő-botló, „jó szándékú-bolondok vagyunk”. Szeretünk sört főzni és szeretjük ezt igényesen kivitelezni. A többi csak mellébeszélés lenne.

Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak?

A két alapító srác mindenképpen az, kicsit olyanok vagyunk együtt, mint Matthau és Lemon a közös filmjeikben…

Mi a legnépszerűbb termék?

Talán a söröket emelném ki… viccet félretéve a két legnépszerűbb termékünk a Királyka, és Süvöltő nevű sörünk.

Mesélnél valamilyen jó sztorit az Őribirdről?

Lassan 2 éve főzünk söröket, de Peti még mindig elég gyakran képes  arcon nyomni magát sörrel, amikor leszereli a KEG-eket a csapról, illetve minden nap, amikor üzemben van, tuti, hogy 20 percen belül 3 dl víz kerül a cipőjébe. Ati minden egyes piacos kitelepülés előtt fél napig pakol, de mégis mindig otthon hagy valamit. Bohókás csapat vagyunk.

 

Elérhetőségeink:

https://oribird.hu/

https://www.facebook.com/oribirdsor

Időpont: 
szerda, 2023, április 12 - 18:52

Állásajánlatok Kaposváron