Kaposvárról rajtol a Tour de Hongrie 3. szakasza

  - Kaposvárról rajtol, majd Pécsen, a Mecsek szerpentinjein, izzasztó kaptatóin is zajlik a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny 3. szakasza május 12-én - jelentették be a viadal szervezői.

 

    A május 10-én Szentgotthárdon rajtoló, immár a ProSeries sorozatban jegyzett 44. magyar körverseny a másnapi Zalaegerszeg-Keszthely etap után május 12-én, pénteken a hegyimenők számára kulcsfontosságú, 180 kilométeres távval érkezik Baranyába Kaposvárról. 

 

Kaposváron a Csiky Gergely Színháztól a  Rákóczi térről indulnak majd a  kerékpárosok.  Kaposvár zsinórban harmadik éve adhat otthont nagy presztízsű kerékpárversenynek. 2021-ben Phil Bauhaus győzött itt a Magyar Körverseny nyitónapján, 2022-ben pedig a Giro d’Italia harmadik szakasza rajtolhatott Somogy vármegye székhelyéről. A Tour de Hongrie mezőnye immár ötödik alkalommal látogat a Dunántúl egyik legfontosabb gazdasági, kulturális és sportközpontjába.

     Az idei verseny harmadik szakaszán a mezőny május 12-én, pénteken 12 órakor rajtol Kaposvárról, Baranyába Szentbalázs és Gödre között érkezik, majd Baranyajenő, Sásd, Oroszló, Magyarszék és Mánfa érintésével északról, a Komlói úton száguld be először Pécsre, hogy aztán a Hársfa, Engel János, Zsolnay, Rákóczi utcákon át a város főterére, a Széchenyi térre érjen. 

    A körversenyről minden további információ megtalálható a www.tourdehongie.hu, a pécsi szakasz kiegészítő programjairól, forgalomkorlátozásairól pedig a www.psnzrt.hu weboldalakon.

MTI

www.tourdehongie.hu

 

 

Időpont: 
szerda, 2023, április 26 - 08:01

Állásajánlatok Kaposváron