Elhunyt Tina Turner

83 éves korában meghalt Tina Turner tizenkétszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő, színésznő – közölte az énekes szóvivője.

 

Tina Turner, a rock 'n' roll királynője, aki a nyolcvanas években vált az egyik legnagyobb sztárrá, 83 éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt – közölte publicistája a PA hírügynökséggel.

Az elmúlt években az énekesnő egészségi állapota megromlott, 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála, 2017-ben peig veseátültetésen esett át.

Több mint 50 évig tartó karrierje alatt Tina Turner számos díjat gyűjtött be, és beválasztották a műfaj halhatatlanjai közé. (index.hu)

 

Az énekesnő férje, a Grammy-díjas Ike Turner oldalán kezdte meg zenei pályafutását az Ike & Tina Turner tagjaként. A zenekar a hetvenes években sikert sikerre halmozott olyan slágerekkel, mint a River Deep, Mountain High vagy az 1971-es Proud Mary. Azonban a házasságukon belüli sorozatos erőszak végül 1978-ban Turnerék válásához vezetett. A páros szétválása után Tina megkezdte karrierjének újjáépítését, elsőként az 1983-as Let's Stay Together című dallal, amelyet 1984-ben a Private Dancer című albuma követett.

 

A zenei életben való sikere filmszerepeket is hozott neki, kezdve az 1975-ös Tommy című filmmel, amelyben egy LSD-függő asszonyt játszott. Később Entity nagynéniként Mel Gibson partnereként volt látható a Mad Max 3. – Az igazság csarnokán innen és túl című filmben, amelynek betétdala, a We Don't Need Another Hero azonnal slágerré vált. 1993-ban Tina feltűnt Az utolsó akcióhősben is.

 

 

Turner a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockénekesnőjének számít, a Rolling Stone magazin beválogatta minden idők 100 legnagyobb énekese közé. Albumai világszerte mintegy 200 millió példányban keltek el, és egyedülálló módon több koncertjegyet adott el, mint bármely más önálló előadó a történelemben. Tina közismert energikus színpadi előadásmódjáról, erőteljes hangjáról, hosszan tartó pályafutásáról és sokoldalúságáról. 2005-ben George W. Bush Kennedy-díjjal tüntette ki a Fehér Házban. Nyolc évnyi pihenés után Turner 2008-ban visszatért a színpadra, hogy megünnepelje pályafutásának ötvenedik évfordulóját. A Tina!: 50th Anniversary Tour a jegyeladásokat tekintve 2008-2009 egyik legsikeresebb turnéja volt. (wikipédia)

Időpont: 
szerda, 2023, május 24 - 21:56

Állásajánlatok Kaposváron