Ifjú tűzoltók lepték el a laktanyákat Somogyban - fotókkal

Tárt kapukkal fogadták a somogyi tűzoltók a gyerekeket május utolsó vasárnapján. Délelőtt tíz órakor már gyerekzsivajtól volt hangos 31 tűzoltólaktanya.

Hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók is mindent megtettek annak érdekében, hogy kicsiknek és nagyoknak felejthetetlenné tegyék az idei gyereknapot is. A látogatók bepillantást nyerhettek a tűzoltók mindennapjaiba, közelebbről megismerkedhettek a tűzoltási és műszaki mentési feladataikkal, sőt az eszközeikkel.

Több alkalommal is fül és szemtanúi voltak a próbariasztások során annak, miként indulnak a tűzoltók a bajbajutottak segítségére. 

 

A barcsi szertárat krétával varázsolták színesebbé a gyerekek. Marcaliban a járművek iránt volt a legnagyobb érdeklődés, köztük a mocsárjárót környékezték meg a legtöbben.

Kaposváron a tűzoltási feladatokban akarta kipróbálni magát minden gyermek. Sor kígyózott a puttonyfecskendő mögött is, ahogy annál az interaktív falnál is, ahol a tűzoltót fel kellett juttatni egy lángoló épület tetejére, majd elfojtani a tüzet.

Volt olyan 12 éves fiú, aki képes volt órákon át a gépjárműfecskendőkön elhelyezett eszközök funkciójáról, azok alkalmazásáról diskurálni a tűzoltókkal, ő ugyanis már most tudja, hogy ezt a hivatást választja.

 

Siófokon óriási érdeklődés övezte az emelőkosaras gépjárművet, amellyel az elmúlt időszakban ­– a viharkárok felszámolása során – többször találkoztak.

Nagyatádon szintén a tűzoltók bőrébe bújhattak a fiatalok. Egymásnak adták át a járművek kormányát a látogatók, de még mindig elmondható, hogy a veterán tűzoltóautó az igazi kedvenc kicsik és nagyok körében. 

Időpont: 
vasárnap, 2023, május 28 - 19:11

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron