Argentín akrobaták, észt tűzzsonglőrök lépnek fel Kaposváron a Vaszary parkban

Időpont: 
2023/06/03 - 17:00

Folytatódnak a Bábművészeti Világtalálkozó szenzációs programjai a BábSzínTérben.

 

Argentín akrobaták, észtországi táncos, tűzzsonglőr és szlovén papírszínházi   produkció is érkezik Kaposvárra.

    Az előttünk álló hétvégén sem maradnak program nélkül a kaposvári Vaszary Parkba kilátogatók, ugyanis  folytatódnak a Bábművészeti Világtalálkozó eseményei, a Csepűrágók Fesztiválja.

 

Érkeznek gólyalábas akrobaták, kortárs táncszínházi produkció Észtországból, világhírű utcaszínházi művészek Argentínából, szlovén papírbábszínház, de a BábSzínTér közönségének egyik kedvenc alakja, Pulcinella is ismét színre lép, valamint   tűzzsonglőr is szórakoztatja majd a közönséget. Olyan előadók érkeznek Kaposvárra, akik a világ legtöbb országát bejárták már, többszörös fesztiváldíjasok, és minden korosztályt képesek lenyűgözni a produkciójukkal.

  A 17:00 órakor kezdődő eseménysorozat a Kreatív Kráter Kör szórakoztató gólyalábas produkciójával kezdődik. A park lehetőségeit kihasználva szerveződő programok némelyike legtöbbször a közönséget is bevonja a játékba, így Anna Krazy táncművész is, aki a nézők által kifeszítette kötelek közt táncol majd, vagy Nizsai Dániel, aki elhozza Pulcinellát, és fülbemászó dalokat tanít a legkisebbeknek. Két argentín akrobata a manoAmano társaság szédítő magasságokban repítve varázsolja a nézőket álomszerű szürreális világba, míg Chris Blaze tűzninja, aki amellett, hogy káprázatos tűzeffekteket varázsol, tűznyelő mutatványaival és robbanásokkal forrósítja fel nem csak a levegőt, de a hangulatot is.

 

A parkban mindemellett egy újrahasznosított játszótér is működik majd, olyan tárgyakból összeállítva, amely eredeti funkciójukban már nem használhatók, de játékelemként beépítve újraértelmeződnek, csodálatos szerkezeteket és kifogyhatatlan játékötleteket adnak.

 

Vasárnap délelőtt 10. 00 órától az Európát bejárt szlovén Teatro Papelito társulat papírszínházas meséjét láthatja a közönség, akik az előadás után a bábszínház kulisszái mögé is betekintést engednek a gyerekeknek egy foglalkozás erejéig. A hétvégi kínálat után a pécsi Bóbita Bábszínház érkezik június 5-én, és három előadás erejéig Robin Hood történetével kínálnak szórakoztató pillanatokat az iskolás korosztálynak.

 

Szombati programok

 

17.00-20.00 Guixot de 8 - mechanikus utcai játszótér

17.00 Kreatív Kráter Kör: Föld fölött

18.00 Anna Krazy: All Strings Attached

19.00 Nizsai Dániel: Pulcinella éneke

20.00 Mano a Mano: Nos03

21.00 Chris Blaze - The Fire Ninja

Állásajánlatok Kaposváron