25 milliárd forint értékű kínai beruházással 200 új munkahely jön létre Kaposváron

- Kaposvárra hozza legnagyobb európai gyártóegységét a kínai Jiecang, a lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó vállalat mintegy 25 milliárd forintos beruházásával 200 új munkahely jön létre a városban - jelentette be szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

   

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a zöldmezős beruházás budapesti bejelentésén arról számolt be, hogy a társaság európai disztribúciós központjának felépítését az állam nagyjából 3,5 milliárd forinttal támogatta.

        Szijjártó Péter leszögezte:

"Ha profitálni szeretnénk a Kínával való együttműködésből, akkor a konfrontáció és a versengés helyett a kölcsönös tiszteletre alapuló hatékony működés felé kellene menni".

    "Számunkra jó hír az, hogy a kínai vállalatok első számú közép-európai beruházási célpontjává váltunk, hiszen a kínai vállalatok modern technológiát, magas hozzáadott értéket és több tízezer munkahelyet hoznak Magyarországra" - mondta.

    A miniszter végezetül arról is beszámolt, hogy az adatokat látva már biztos, hogy 2020 után 2023-ban is Kínából érkezik majd a legtöbb beruházás Magyarországra, és ezeknek köszönhetően már mostanra megdőlt az éves beruházási rekord.

    "Soha annyi beruházás nem jött Magyarországra, mint tavaly - mondtuk ezt eddig. De most már mondhatjuk, hogy annyi beruházás egy év alatt nem jött Magyarországra, mint az idei esztendő első öt hónapjában" - jelentette ki.

MTI

Időpont: 
szerda, 2023, május 31 - 18:50

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron