Egy nap alatt két kerékpárt is elkötött egy böhönyei férfi Nagybajomban

Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes 2023. május 31-én, egymást követően kettő kerékpárt is eltulajdonított Nagybajom központjából.

A két biciklinek egyetlen közös jellemzője vált kárára, egyik sem volt lezárva.

 

A késő délutáni órákban érkeztek meg a bejelentések az eltűnt járművekről a nagybajomi rendőrökhöz. A körzeti megbízottak alapos hely- és személyismerete gyors kiindulási pontot szolgáltatott a nyomozás irányának megválasztásához. Intuíciójuk nem csalt, a feltételezett elkövető elszámoltatása során az egyik kerékpárt azonnal meg is találták, a másik rejtekhelyét pedig elárulta az egyenruhásoknak.

 

A rendőrök 43 éves böhönyei lakost még aznap este elfogták és előállították a Nagybajomi Rendőrőrsre. A férfit két rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, a kerékpárokat pedig a jogos tulajdonosoknak történő visszaadás céljából lefoglalták.

 

Az értékek megóvása érdekében a bűnmegelőzési szakemberek az alábbiakat tanácsolják:

 

Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!

Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!

Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!

A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!

Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.

Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, ne változtassa meg a helyszínt, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Időpont: 
csütörtök, 2023, június 1 - 18:25

Állásajánlatok Kaposváron