Vasúti retro hétvége a Balatonnál

Kipróbálná a 70-es, 80-as, 90-es évek meghatározó utazási élményét?

Utazna ismét klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos fülkés kocsival, vagy éppen forgatható ülésekben egy komfortkocsiban? Akkor jó helyen jár!

 

M41 klasszik2023-ban számos jubileumát ünnepli a magyar vasút. Az M41-es sorozatú „Csörgő” mozdonyok 50 évesek, a V43-as sorozatú „Szili” és az M61-es sorozatú „Nohab” mozdonyok 60 évesek, az Utasellátó pedig a 75. évfordulóját ünnepli. Az idei évben tervezett rendezvényeken ezen járművek, és az Utasellátó is kiemelt figyelmet kap.

 

2023-ban három alkalommal terveznek több vasútvonalra és járatra kiterjedő retró hétvégéket.

 Ezen kívül a V43 és az M41-es mozdonyok évfordulójának emlékére több vonalon is különleges szerelvényeket fognak indítani.

Július 8-án és 9-én kerül megrendezésre az idei év első balatoni retró hétvégéje. A Balaton-parti vasútvonalakon klasszikus járművekkel utazhatunk és élhetjük át újra a 70-es, 80-as és 90-es évek vasúti hangulatát. A hagyománnyá vált rendezvénysorozat ezúttal is számos újdonságot tartogat. Korábbi retró hétvégéken még nem látott személykocsik és mozdonyok mellett az üzembeállásuk 60. évfordulóját ünneplő M61-es Nohab mozdonyok lesznek a hétvége egyik főszereplői.

 

Az idei első balatoni retró hétvégén földtől elrugaszkodott újdonságokkal is kedveskednek az érdeklődőknek. A Goldtimer Alapítvánnyal közös szervezésben, a vasúti programokhoz igazodva retró repülésre is lehetőség nyílik az egykoron a MALÉV-hoz tartozó Li-2 típusú légcsavaros repülőgépén Sármellékről. A vasútállomások és repülőterek között a Volánbusz Ikarus 55 típusú ”faros” buszain utazhatunk.

 

További információk itt.

 

Időpont: 
csütörtök, 2023, július 6 - 10:30

Állásajánlatok Kaposváron