Lautus - natúrkozmetikumok Nagyváradról saját recept alapján

A Lautus natúrkozmetikumok készítésével és forgalmazásával foglalkozik. A vállalkozás tulajdonosával, Ékes Orsolyával beszélgettünk. 

Hogyan indult a vállalkozás? 

Az első szappankészítő tanfolyamot 2010-ben végeztem el, majd 2013-ig további szappankészítő tanfolyamokon bővítettem tudásom. Az első években több cég forgalmazta termékeinket – szappanok, tusfürdő, intimmosakodó – saját márkanevük alatt. Ebben az időszakban már egyedi szappanokat is készítettünk a megrendelő termékeihez igazítva az összetevőket. 2013 óta Nagyváradon van a vállalkozásunk Ékes Manufaktúra néven és nem sokkal később létrehoztuk Lautus márkanevet. 

 

Honnan jött az ötlet, hogy natúrkozmetikumokkal foglalkozz? 

A natúr kozmetikumok iránti érdeklődésem egy korábbi betegségemnek és az azzal járó kálváriámnak köszönhető. 1995-ben TBC-vel diagnosztizáltak, majd az alapbetegségem szövődményként egyre több betegség társult, mint magas vérnyomás, emésztési problémák, vesemedence gyulladás… stb. A rengeteg gyógyszer mellékhatásaként súlyos bőrallergia lépett fel nálam, a bőröm annyira elvékonyodott, hogy már a napi rutin feladatokat sem tudtam ellátni. Ekkor fordult érdeklődésem a natúr kozmetikumok felé, mivel nem teljes mértékben váltak be úgy döntöttem csinálok sajátot. Párommal kezdtük, majd rövid időn belül egy barátunk is csatlakozott hozzánk. Azóta hárman vagyunk.

 

Miért érdemes a Lautusnál vásárolni? 

A termékeinket mi készítjük minőségi natúr alapanyagokból. Nem szappan és krémalapokat használunk, így minden termékünk egyedi, saját recept alapján készül. 

 

Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak? 

A hozzánk forduló embereknek igyekszünk egyedi személyre szabott segítséget nyújtani a problémájuk megoldásában. Nem csak a saját termékeinket helyezzük előtérbe, hanem teljeskörű megoldásokat próbálunk nyújtani a piacon lévő más gyártók és szolgáltatók ajánlásával is. 

 

Mi a legnépszerűbb termék?

Gyógynövényes natúr intim mosakodó, Avokádó testápoló, Argánolajos bio szemráncszérum, Aktívszenes szappan, Mézes ápoló szappan, Egzotikus lugas parfüm szappan. Körömgomba elleni ecsetelő szérum.

 

Mi az, amit kiemelnél a termékek közül?

Búzacsíra olajos kézkrém, ami az összetevőinek köszönhetően arckrémként is használható ahogy azt már sok vásárlónk is használja. Csipkebogyómag bőrradír (maszk és bőrradír egyben).

 

Elérhetőségeink: 

https://www.facebook.com/lautusnaturkozmetikum

https://lautuscosmetics.com

Időpont: 
kedd, 2023, szeptember 12 - 20:24

Állásajánlatok Kaposváron