Lehajtott fejjel biciklizett, fejjel ütközött az úton parkoló traktorba Karádnál

Napjainkban egyre több olyan súlyos kimenetelű közlekedési baleset történik az utakon, mely a járművezető gondatlanságára, illetve a figyelmet elvonó valamilyen aktív cselekvésre vezethető vissza.

Érdemes megjegyezni minden járművezetőnek, hogy ha néhány másodpercre bármivel elvonják a figyelmüket az útról, az ugyanolyan, mintha vakon vezetnének.

Hasonlóképpen történt ez 2023. szeptember 20-án 15 óra 10 perckor Karád külterületén is. A 67 éves versenykerékpáros a csökkentett légellenállás érdekében lehajtott fejjel közlekedett a 6514-es számú úton, amikor figyelmetlensége miatt nekiütközött az úttest jobb szélén huzamosabb ideje parkoló traktor pótkocsijának. A baleset során a férfi súlyosan megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság ezúton hívja fel a figyelmet arra, hogy a vezetés közbeni figyelmetlenség komoly közlekedésbiztonsági kockázat, hiszen nagyon könnyen balesethez vezethet, ha csak akár 2 másodpercre nem az útra tekintünk!

 

…hogy mindenki hazaérjen!

Időpont: 
csütörtök, 2023, szeptember 21 - 17:39

Állásajánlatok Kaposváron