A zselici Kardosfa kilátó lett az év kilátója

Az ország legizgalmasabb kilátóját és a legkényelmesebb turistaházát kereste immár negyedik alkalommal az Aktív Magyarország.

A nagyközönség által megszavazott építmények az Év Kilátója és az Év Turistaháza címet tudhatják magukénak. Több mint 17 ezer kedvelés érkezett a Facebook-oldalon közzétett 20 képre. Ebből a legtöbbet, 2038-at a Zselici Csillagpark közvetlen szomszédságában található Kardosfai-kilátó kapta, és nyerte meg a pályázatot. 

A kampány célja, hogy új célpontokat fedezzen fel a természetjáró közönség. Olyan – sokszor ismeretlen – új vagy felújított kilátókra és turistaházakra lehetett szavazni az elmúlt tíz napban, melyeket érdemes felvenni a bakancslistára.

Csillagos ég a Zselicben

Nagyon szoros verseny folyt az első helyért. Az utolsó pillanatban vette át a vezetést a Kardosfai-kilátó a mogyoródi Szent László-kilátótól, és nyerte meg a közönségszavazást csupán 36 kedvelés előnnyel. A zselici Kardosfa és a Ropolyi-tó kedvelt célpontja a természetjáróknak, teljesítménytúrázóknak, futóknak, kerékpárosoknak. Természetesen, aki ellátogat a Csillagparkba, az biztosan kíváncsi nem csak a Szaturnusz gyűrűire, de a Föld bolygó szabad szemmel látható részeire is. Érdemes körbekémlelni, mert a zselici tájon túl a Badacsony vulkanikus hegye, a Mecsek vonulata is látható, sőt a horvátországi Papuk-hegységet is ki lehet venni tiszta időben. A SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. által 2015-ben épített kilátó 125 lépcsőfokát megmászva 25 méterrel a földfelszín fölött „repülhet” a látogató.

Időpont: 
szerda, 2023, október 4 - 08:02

 

 

 

Állásajánlatok Kaposváron