Magyar hősök szabadulószínház a Szivárványban Kaposváron

Időpont: 
2023/11/05 - 16:00

A Magyar Hősök – Szabadulószínház című előadás történetében öt középiskolás diák vállalkozik arra, hogy tanáruk vezetésével egy rendhagyó történelemóra keretében ellátogassanak egy speciális szabadulószobába, a XX. Század Arénába. 

 

Ebben a történetben a gyerekek nem valamelyik horrorfilm borzongató jeleneteit élhetik át, hanem a játék nagyon is visszarepíti a fiatalokat a XX. század nagy drámáinak közepébe, ahol átélik és megértik szüleik, nagyszüleik, illetve koruk tragédiáit, személyes múltját.

A játék a XX. századi magyar történelem vészterhes korszakaiba nagyszüleik és dédszüleik fiatalkorába repíti vissza a fiatalokat. A színdarab hat „hétköznapi hős” (Brusznyai Árpádné Honti Ilona, Gérecz Attila, Kiss Sándor, Olofsson Placid, Richter Gedeon és Salkaházi Sára) sorsának szokatlan nézőpontból történő bemutatásán keresztül segíti a diákokat a történelem megértésében és saját helyzetük értékelésében. A fiatalok nyelvén nyújt számukra valódi élményt és gyarapítja a 20. századi magyartörténelemről meglévő ismereteiket.

A darab a Magyar hősök című könyv alapján született. Megtekintése 14 éves kortól ajánlott. Az előadás egyfelvonásos: szünet nélkül játsszák, hossza 90 perc.

KOZMA GÉZA – gimnáziumi történelemtanár / Hajdu Steve

SÁRI – Kopek Janka

ZSUZSI – Trill Bea

DÖME – Márfi Márk

KARCSI – Sütő András

BÁLINT – Hajdu-Sobor Csaba

A RENDEZŐ HANGJA – Kamarás Iván (Jászai Mari-díjas)

Írta: SZABÓ BORBÁLA

Rendező: SERES TAMÁS

Producer: SERFŐZŐ KRISZTINA

Jelmez: MATIZ GÁBOR

Rendező asszisztens: SZANYI SAROLTA

Díszlettervező: HUSZÁR KATÓ

 

Jegyár 1000 Ft

Jegyvásárlás online: jegy.hu, elővételben a Csiky Gergely Színház Jegyiroda, a Tourinform Irodában és az előadás kezdete előtt egy órával.

Állásajánlatok Kaposváron