A közút és a katasztrófavédelem is felkészülten várja a telet Somogyban

A kormányhivatal, a közút, a katasztrófavédelem és a rendőrség összehangolt munkával lép fel a rendkívüli helyzetekben.

A közös sajtótájékoztatón elhangzott: legtöbbször a magatartási szabályok figyelmen kívül hagyása vezet balesethez.

 

Somogyban a társszervek együttműködésére a szervezettség jellemző – jelentette ki Dr. Neszményi Zsolt főispán. A Somogy Vármegyei Területi Védelmi Bizottság elnöke kifejtette: ez a kulcsa annak, hogy az állampolgárok biztonságban érezhessék magukat. 

 

Rendkívüli téli időjárási körülmények között senki ne induljon útnak – mondta Krám István tűzoltó ezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. Akinek viszont muszáj, készüljön fel a legrosszabbra és indulás előtt mindenképpen tájékozódjon:

 

– Folyamatosan figyelje a híradásokat!

 

– Készítsen be az autóba hólapátot, plédet, meleg ruházatot, vizet, nem romlandó élelmiszereket, és a szükséges gyógyszereket!

 

– Ha valaki bajba kerül, hívja a 112-es segélyhívó számot!

 

A balesetek nagy része a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt történik – folytatta a gondolatmenetet Dr. Molnár Gábor rendőr dandártábornok. Télen csak megfelelő műszaki állapotú járművekkel keljünk útra!

 

Németh Zsolt, a Magyar Közút NZrt. Somogy vármegyei igazgatója beszámolt arról, hogy társaságuk összeállította a téli elhárításban dolgozó 130 munkatársuk és a gépek beosztását, útvonalait, a négy bérelt és a lehívható száztíz mezőgazdasági gép jegyzékét, azok útvonalait. Raktárukban 5236 tonna útszóró só, és mintegy 278 tonna zúzalék áll rendelkezésükre.

Időpont: 
szombat, 2023, november 11 - 09:29

Állásajánlatok Kaposváron