Mazsola és Frakk a macskák réme is érkezik a kaposvári könyvtárba

Időpont: 
2023/11/17 - 09:00

A kaposvári Takáts Gyula könyvtár gyermekkönyvtára péntektől egészen december végéig ad otthont a Bálint Ágnes vándorkiállításnak. 

2016-ban, a szerző 95. születésnapja alkalmából Vecsés város támogatásával készítette el a Móra kiadó a kiállítást az óvodás, kisiskolás közönség számára.

A korábbi életmű kiállításokhoz hasonlóan ez is tablókat és tárgyakat tartalmaz. Minden tablóhoz kapcsolódnak tárgyak és feladatötletek. Így a legfiatalabb olvasók játékokon, közös mókán keresztül ismerkedhetnek meg Bálint Ágnes mesehőseivel, miközben a tablók tartalma a nagyobb gyerekeknek és a felnőtteknek nyújt tartalmas élményt. 

A kiállított tárgyak között látható a szerző írógépe, rajzfilm vázlat, Frakk figura, Mazsola tökházikója és barátai, a faliszekrényből elővarázsolt iskola és maga Böbe Baba is. 

A kisebbek memóriakártyákon ismerkedhetnek a könyvekkel, a nagyobbak pedig játékos feladatokkal mérhetik fel tudásukat a Szeleburdi családdal kapcsolatos ismereteiket, és megnézhetik a szerző idegennyelvű könyveit is.

A kiállítás diafilmjei majd a téli szünetben egy gyermekprogramon kerülnek levetítésre, de addig is kölcsönözhetőek könyvtár diafilm állományából.

Csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges a +3670 478 5076-os telefonszámon.

Állásajánlatok Kaposváron