December 24-én zárva lesz a Lidl, de lehet, hogy más üzletek sem nyitnak ki

A Lidl Magyarország bejelentette, hogy december 24-én mind a 200 áruházát zárva tartja, vagyis munkavállalóinak december 24-én nem kell dolgozniuk mivel szabadnapot biztosítanak nekik - írta a Blikk.

A lap idézi az áruházlánc közleményét: „A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselve a szeretet ünnepén, december 24-én zárva tartsanak a kereskedelmi egységek. Az élelmiszeripari szektorban legnagyobb forgalmat bonyolító Lidl Magyarország teljes vállszélességgel a kezdeményezés mellé állt, és úgy döntött, hogy szenteste napján mind a 200 áruházát zárva tartja, vagyis munkavállalóinak december 24-én szabadnapot biztosít.”

 

Azonban előfordulhat, hogy nem csupán a Lidl zár be decembe 24-én, mert más áruházláncok is fontolgatják ezt a lehetőséget. 

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnök a Blikknek a december 24-i boltzár kezdeményezésével kapcsolatban ugyanis úgy nyilatkozott, hogy  a nagyobb kereskedelmi láncok nem zárkóznak el a december 24-ig boltzárral kapcsolatban de szeretnének valami garanciát arra, hogy egységesen nem nyitnak majd ki az üzletek. „A kormányzat tud a felvetésről, már csak az a kérdés, hogy a kereskedelem képviselői egyezségre tudnak-e jutni. Akkor pedig már a mostani karácsonyra be lehet vezetni a változást”, mondta.

Időpont: 
szerda, 2023, november 15 - 10:14

Állásajánlatok Kaposváron