Százmillió forint értékű régészeti leletet foglalt le a rendőrség Somogyban

Sajtótájékoztató keretében számoltak be az ügy részleteiről Siófokon, 2023. november 20-án.

 

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást.

 

Az eljárás során a nyomozók a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak segítségével, valamint szaktanácsadók bevonásával 2023. november 16-án hét vármegyében 91 rendőr részvételével összesen 28 helyen tartottak összehangolt akciót.

A kutatások eredményeként valamennyi címen több, mint tízezer pénzérme, közel ezer régészeti tárgy –köztük fibulák, ékszerek-, tucatnyi fémkereső eszköz, két antik fegyvernek látszó tárgy, valamint mobiltelefonok és számítástechnikai eszközök kerültek lefoglalásra.

 

 Az akció során a rendőrök több, mint húsz személlyel szemben intézkedtek, közülük –egyelőre- három férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A lefoglalt leletek összértéke a szaktanácsadók véleményezése alapján meghaladhatja a százmillió forintot is, az összeg pontos meghatározása szakértők bevonásával zajlik.


Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a Siófoki Rendőrkapitányság épületében dr. Fellegi Norbert r. ezredes, bűnügyi vármegyei rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Tóth Milán r. alezredes, városi bűnügyi osztályvezető.

Időpont: 
hétfő, 2023, november 20 - 19:17

Állásajánlatok Kaposváron