Remek borok, finom csokik és programok az újra megnyílt Borhálóban Kaposváron

A Borháló, mint franchise üzlet évekig működött sikeresen Kaposváron, majd 2023. januárjában sajnos bezárt.

Ennek az újranyitását álmodta meg Józsi (Bognár József a jelenlegi tulajdonos) 2023. augusztusában, amelyhez üzletvezetőként csatlakozott Kiss Anna Rebeka üzletvezetőként. Vele beszélgettünk.

 

Hogyan indult újra a Borháló, mi inspirált titeket? 

Lapozzunk picit vissza az elejére, szeretném bemutatni magunkat pár szóban, kik vagyunk, mit is képviselünk. Bognár József, aki főállásban az Eu-Solar Nyrt. energetikai tanácsadója, már korábban is lelkes vásárló volt a Borhálóban, mivel különös érdeklődéssel fordul a borok iránt, képzéseken is részt vett a szakmában, valamint számos általa vezényelt borkóstolót tudhat maga mögött. Korábban egyébként saját blogot is vezetett ebben a témában. 

Én utóbbi években külföldön dolgoztam pincérként, pultvezetőként, szakmámat tekintve mixer és mester barista vagyok, de nagyon sok borszervízen vettem részt a munkám során. Ezáltal én is elkezdtem érdeklődni a borok iránt, egyre jobban bővült a tudásom. Fontos számomra a minél nagyobb szakmai tudás, hogy minél jobban tudjak tanácsokat adni, segíteni a megfelelő bor kiválasztásában, hiszen a hét nagy részében velem találkoznak a vevők, ezért én is elvégeztem egy képzést.

Egyszóval mindkettőnk számára fontos a borkultúra és a borkedvelő közösség építése. Ez volt a közös keresztmetszete a történetünknek és így nyitottuk újra a Borhálót bízva abban, hogy minél több embert érünk ezzel el.

 

Milyen volt a visszhangja az újranyitásnak? 

Szerencsére a legtöbben örömmel fogadták, egyre több a visszatérő és az új vásárló, aminek nagyon örülünk.

 

Milyen borokat találhatnak nálatok a vásárlók? 

Leginkább hazai pincészetek borait forgalmazzuk, közel 70 pincészet 450 féle palackját, de pálinkák, égetett szeszek is megtalálhatóak nálunk. Regionális együtt működés keretein belül helyi borászokat és pálinka készítőket is támogatunk.


Borokon kívül mást is lehet kapni? 

Az utóbbi időben pedig bővítettük a kínálatunkat Lindt csokival, melyet igyekeztünk az egyre népszerűbb csoki-bor párosítás alapján összeválogatni.

 

Programokat is szerveztek?

Általában havonta egyszer vendégül látunk egy borászt, aki egy borkóstoló keretein belül mesél a borairól, a pincészetéről és a szőlő útjáról a tőkétől a feldolgozáson át egyenesen a palackig. Szerintünk ez is egyfajta művészet és érződik a pohárban, ha az adott palack szeretettel készült.

Ezen felül mi magunk is tartunk borkóstolókat Borszakkör néven, ahol mindig egy adott témára épülve válogatjuk össze a polcainkról a borsort, ezzel is megismertetve a hazai borokat, szőlőfajtát a résztvevőkkel.

Ez egyébként annyira sikeres, hogy kezdetben havonta egy alkalmat terveztünk, de már az első hónapban négy teltházas szakkörünk volt, és azóta is nagy népszerűségnek örvend. Itt éreztük mi is, hogy mekkora igényük van az embereknek arra, hogy néha összeüljenek és egy pohár bor mellett beszélgessenek egy jót. Igyekszünk ezeken az estéken minél több szakmai tudással szolgálni, de már olyan is előfordult, hogy az egész teljesen más irányba ment el és egy nagyon jót beszélgettünk. Kérésre privát borkóstolókat is tartunk különleges alkalmakra pl. szülinap, leánybúcsú stb.


Mitől különleges a Borháló? 

Talán az egy legnagyobb előnyünk a nagy multikkal szemben az, hogy minden egyes betérő vásárló személyes segítséget kap a megfelelő palack kiválasztásában. Legyen ez ajándékba, vagy a hétvégére, egy nagyobb összejövetelre, bármikorra. Kérdéseinkkel felmérjük a terepet és igyekszünk minél személyre szabottabb bort választani. Nem mehetünk el amellett sem, hogy figyelünk a borok megfelelő tárolására, a legtöbb dugós borunkat fektetve tároljuk és egész évben biztosítjuk az üzletben az ideális 22 Celsius fokot is.

 

Hogyan ajánlanád a borkóstolókat? 

A borkóstolás egy olyan tevékenység, ahol rendkívül élvezetes módon megvizsgáljuk, hogy egy-egy szőlőfajta, mire képes különböző tájegységen és/vagy más-más borász keze által, s rácsodálkozunk ezekre a különbségekre. Kalandos utazást teszünk így a hazai borvidékek között, s néha ki-kikacsintunk távoli országok kincsei felé is. Célunk az, hogy minél több emberrel ismertessük meg ily módon a borvilág szépségeit, s közben mi is tanuljunk úgy, hogy jól érezzük magunkat.

 

Üzletünk a Rákóczi tér 1. szám alatt található, a Csiky Gergely Színházzal szemben. Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

facebook: https://www.facebook.com/borhalokaposvar/?locale=hu_HU

instagram : borhalo_kaposvar

web: https://www.borhalo.com/kaposvar

Időpont: 
csütörtök, 2023, november 23 - 16:31

Állásajánlatok Kaposváron