Havazás: 86 kidőlt fa, 12 baleset Somogyban

 

A lehulló nagy mennyiségű hó miatt csaknem százszor riasztották a somogyi tűzoltókat csütörtök délelőttig.

Nyolcvanhat alkalommal a hó súlya alatt kidőlt fák eltávolításához kérték az egységek segítségét. Emellett pedig tizenkettő balesetnél nyújtottak segítséget a tűzoltók.

 

Egy kidőlt fa teljesen elzárta az utat az arra közlekedők elől Bánya külterületén, ahova a kadarkúti önkormányzati tűzoltókat riasztották szerdán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói többek között Kaposváron, Simonfa és Bőszénfa külterületén, Somogysárdon, Sántoson, Szentbalázson avatkoztak be. Valamennyi helyszínen az egységek rövid idő alatt feldarabolták a fákat.

 

Homokszentgyörgy határában egy tizenkét méteres fa képezett félpályás útzárat és veszélyeztette a forgalmat szerda délelőtt. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyt.

 

Csurgó és Berzence között, valamint Iharos külterületén is közlekedési baleset történt.

 

A 67-es főút Bőszénfa és Antalszállás közötti szakaszán összeütközött egy nyerges vontató, egy kisteherautó és egy személygépkocsi szerda délelőtt.

 

Szerda este árokba csúszott egy személyautó Kadarkút és Mike között. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók csörlővel kivontatták a járművet, amely a mentést követően tovább tudta folytatni az útját.

 

Csütörtök délelőtt villanyvezetékre dőlt egy fa Somogyszob és Segesd között. A nagyatádi hivatásos tűzoltók magasból mentőről, motorfűrésszel eltávolították a fát, amit csak a vezetékek tartottak.

 

Fotó: Barcs HTP, Nagyatád HTP, Kadarkút ÖTP, Tab ÖTP

Időpont: 
csütörtök, 2023, december 7 - 13:48

Állásajánlatok Kaposváron